15.9 C
București
marți, 24 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusPfizer a cerut autorizare de urgență pentru pastila anti-Covid-19

Pfizer a cerut autorizare de urgență pentru pastila anti-Covid-19

Pfizer a cerut Statelor Unite să autorizeze de urgență pastila sa anti-Covid-19. Medicamentul poate fi folosit în primele zile de la depistarea virusului, după apariția simptomelor.

Compania Pfizer a depus o cerere de autorizare a tratamentului antiviral  la Agenţia pentru Medicamente a Statelor Unite (FDA). La începutul lunii noiembrie, gigantul farmaceutic a anunțat că pastila anti-Covid-19, numită și Paxlovid,  a demonstrat o eficienţă de 89% în prevenirea riscului de spitalizare sau de deces. Medicamentul trebuie administrat în primele 3 zile de la apariția simptomelor.

Pfizer cere autorizare pentru pastila anti-Covid-19

Testele au fost realizate pe persoane adulte care prezentau un risc crescut de a dezvolta o formă gravă a bolii. Voluntarii au luat pastila o dată la fiecare 12 ore, timp de cinci zile. CNBC notează că SUA are de gând să anunţe săptămâna aceasta achiziţionarea a 10 milioane de tratamente antivirale.

De asemenea, oficialii de la Pfizer au precizat că vor investi 1 miliard de dolari în fabricarea și distribuirea pastilei Paxlovid.

Pe de altă parte, și laboratorul american Merck a dezvoltat un tratament antiviral, molnupiravir. Medicamentul a fost aprobat pentru prima dată în noiembrie, în Marea Britanie. Un comitet al FDA urmează să se reunească pe 30 noiembrie pentru a se pronunţa asupra cererii de autorizare a tratamentului Merck în SUA. Până atunci, Washingtonul a cumpărat deja 3,1 milioane de medicamente.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Metroul circulă cu dificultate, după o defecțiune apărută la un tren

UPDATE, ora 09:56: Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat că incendiul de...

Rusia, eterna eliberatoare cu bocancul pe grumaz

Au ajuns și țările ce s-au dorit mereu neutre să realizeze cât de periculoasă este Federația Rusă condusă de un fanatic. Se pare că și...

Djokovic, debut cu dreptul la Roland Garros

Novak Djokovic, numărul unu mondial şi deţinătorul trofeului, s-a calificat fără probleme în turul secund al turneului de Mare Şlem de la Roland Garros,...
Ultima oră
Pe aceeași temă