21.5 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusNoua tulpină Covid-19, depistată în Africa de Sud. Ce simptome prezintă C.1.2

Noua tulpină Covid-19, depistată în Africa de Sud. Ce simptome prezintă C.1.2

A fost emis un semnal de alarmă

O nouă tulpină Covid-19 a fost depistată în Africa de Sud. Potrivit primelor analize, specialiștii susțin că mutația C.1.2 este asemănătoare cu varianta Delta. Institutul Național pentru Boli Transmisibile din Africa de Sud a dat semnalul luni și a a emis o alertă cu privire la evoluția  C.1.2. Se pare că noua mutație a fost descoperită în toate provinciile din țară.

Varianta C.1.2. a fost depistată inițial în luna mai și a atras atenția oamenilor de știință. Cu toate că rata de contagiozitate este ceva mai scăzută, aceasta prezintă mutații similare în genomul viral ca în celelalte variante de interes. Astfel, C.1.2 ar prezenta simptome similare cu varianta Delta.

Momentan, Organizația Mondială a Sănătății nu a integrat-o pe lista variantelor de interes. Potrivit criteriilor de clasificare OMS, aceasta nu are o transmisibilitate crescută. Pe de altă parte, Institutul Național pentru Boli Transmisibile continuă să monitorizeze frecvența răspândirii mutației. De asemenea, se fac teste cu privire la rezistența vaccinului în fața C.1.2.

Megan Steain, virusolog și lector în imunologie și boli infecțioase, a explicat că alerta a fost emisă din cauza mutațiilor speciale pe care le conține C.1.2. Acestea sunt cele care fac față schimbărilor și sunt mai puternice decât cele precedente.

„Conține destul de multe mutații cheie pe care le vedem în alte variante care au devenit variante de interes sau îngrijorare. De fiecare dată când vedem că apar acele mutații, urmărim varianta pentru a vedea cum evoluează. Aceste mutații pot afecta răspunsul imunitar sau se pot transmite mai repede”, a spus ea.

Institutul Național pentru Boli Transmisibile din Africa de Sud a transmis că se vor prelua date pentru a stabili proveniența mutației.

„Vaccinurile vor oferi în continuare niveluri ridicate de protecție împotriva spitalizării și decesului”, au transmis cercetătorii de la institut.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Raperul R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare: ”Ai distrus multe vieți”

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru trafic sexual. Acesta și-a folosit celebritatea și averea sa timp de decenii...

Raperul R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare: ”Ai distrus multe vieți”

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru trafic sexual. Acesta și-a folosit celebritatea și averea sa timp de decenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă