21.5 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusMedicii din Belgia și-ar putea pierde licența dacă nu se vaccinează

Medicii din Belgia și-ar putea pierde licența dacă nu se vaccinează

Medicii din Belgia și-ar putea pierde temporar licența dacă refuză vaccinarea anti-Covid-19. Aceștia, dar și alți profesioniști din domeniul medical, au termen până pe data de 1 aprilie 2022 să se imunizeze împotriva SARS-CoV-2.

Propunerea vine din partea ministrului Sănătății, Frank Vandenbroucke, care a și prezentat proiectul de lege. Acesta a fost susţinut de Comitetul de consultare privind combaterea pandemiei. Specialiștii sunt de părere că legea va fi votată până la finalul acestui an.

Medicii din Belgia, cu licența suspendată dacă refuză imunizarea

Medicii din Belgia și-ar putea pierde licența dacă nu se vaccinează până pe 1 aprilie 2022 Medicii, asistenții, infirmierii, precum şi alţi angajaţi din echipele de salvare sau farmaciștii nu își vor mai putea practica meseria.

Prin noua lege, autoritățile vor să transmită „un mesaj puternic”, arătând că nu mai este mult timp pentru a se vaccina. Ministrul Vandenbroucke a adăugat faptul că imunizarea este importantă atât pentru a ne proteja pe noi, cât și pe cei din jur.

Datele publicate de Institutul pentru sănătate publică Sciensano din Belgia arată că peste 4.000 de pacienți infectați cu Covid-19 sunt acum spitalizați. Dintre aceștia, 400 sunt în stare gravă la ATI.

În același timp, până la data de 2 noiembrie, 75,6% dintre adulţii din Belgia au primit cel puţin o doză de vaccin. De asemenea, 74,4% din populația adultă este vaccinată cu schema completă.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Să-l cinstim pe Don Virgil!

Don Virgil e astăzi minunea prăvălită din cerul tranziției dintre capitalismul sterp și abisul lumii fără povara proprietăților. Ca un zmeu s-a bătut în jurul...

Rezultatele finale de la Evaluarea Națională, afișate astăzi

Rezultatele finale de la Evaluarea Naţională, după soluționarea contestaţiilor, vor fi afişate astăzi, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei (ME).Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, declara...

Să-l cinstim pe Don Virgil!

Don Virgil e astăzi minunea prăvălită din cerul tranziției dintre capitalismul sterp și abisul lumii fără povara proprietăților. Ca un zmeu s-a bătut în jurul...
Ultima oră
Pe aceeași temă