20 C
București
marți, 24 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusBulgaria introduce teste de anticorpi în certificatul verde

Bulgaria introduce teste de anticorpi în certificatul verde

Guvernul din Bulgaria a decis să introducă în certificatul verde și teste de anticorpi. Anunțul a fost făcut marți de către ministrul Sănătății, Stoycho Katsarov.

Potrivit noii măsuri, persoanele care au fost infectate cu Covid-19 și nu au știut își pot face un test de anticorpi, pe care să îl adauge în certificatul verde. Documentul poate fi obținut de joi și va fi valabil 90 de zile.

Teste de anticorpi introduse în certificatele verzi din Bulgaria

Autoritățile bulgare extind certificatul verde și pentru persoanele care nu sunt vaccinate, dar care nu sunt trecute nici în statistica celor trecuţi prin boală. Astfel, pentru ca testul de anticorpi să fie valabil, analiza de sânge trebuie să indice un nivel al anticorpilor IgG de cel puţin 150 BAU/ml.

Totodată, testele de anticorpi vor fi valabile doar pe teritoriul Bulgariei. Astfel autoritățile vin cu un răspuns cererilor formulate de mai multe grupuri de cetăţeni. Aceștia sunt nemulţumiţi de restricţiile impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

În prezent, accesul în spațiile publice se realizează pe baza certificatului verde. Documentul atestă vaccinarea cu schema completă, un test negativ recent sau dacă deținătorul a fost infectat cu Covid-19. Odată extins certificatul Covid, autoritățile speră să obțină o cifră mai apropiată de realitate privind numărul de infectări.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Rusia, eterna eliberatoare cu bocancul pe grumaz

Au ajuns și țările ce s-au dorit mereu neutre să realizeze cât de periculoasă este Federația Rusă condusă de un fanatic. Se pare că și...

Minciunile războiului, doar din “surse oficiale”

Oare dorește cineva să se afle adevărul despre războiul din Ucraina? Cu siguranță, nu există părți interesate, ci doar acțiuni de propagandă. Cancelariile occidentale...

Un simulator de reactor nuclear va fi instalat la Universitatea Politehnica

Un simulator de reactor nuclear, oferit de Statele Unite, va fi instalat la Universitatea Politehnica din București. Această inițiativă face parte din Programul FIRST...
Ultima oră
Pe aceeași temă