4.2 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusBulgaria introduce teste de anticorpi în certificatul verde

Bulgaria introduce teste de anticorpi în certificatul verde

Guvernul din Bulgaria a decis să introducă în certificatul verde și teste de anticorpi. Anunțul a fost făcut marți de către ministrul Sănătății, Stoycho Katsarov.

Potrivit noii măsuri, persoanele care au fost infectate cu Covid-19 și nu au știut își pot face un test de anticorpi, pe care să îl adauge în certificatul verde. Documentul poate fi obținut de joi și va fi valabil 90 de zile.

Teste de anticorpi introduse în certificatele verzi din Bulgaria

Autoritățile bulgare extind certificatul verde și pentru persoanele care nu sunt vaccinate, dar care nu sunt trecute nici în statistica celor trecuţi prin boală. Astfel, pentru ca testul de anticorpi să fie valabil, analiza de sânge trebuie să indice un nivel al anticorpilor IgG de cel puţin 150 BAU/ml.

Totodată, testele de anticorpi vor fi valabile doar pe teritoriul Bulgariei. Astfel autoritățile vin cu un răspuns cererilor formulate de mai multe grupuri de cetăţeni. Aceștia sunt nemulţumiţi de restricţiile impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

În prezent, accesul în spațiile publice se realizează pe baza certificatului verde. Documentul atestă vaccinarea cu schema completă, un test negativ recent sau dacă deținătorul a fost infectat cu Covid-19. Odată extins certificatul Covid, autoritățile speră să obțină o cifră mai apropiată de realitate privind numărul de infectări.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă