29 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusAngajații pot fi testați pe banii angajatorilor, anunță Arafat

Angajații pot fi testați pe banii angajatorilor, anunță Arafat

Guvernul caută soluții în contextul valului 5 al pandemiei pentru ca economia să nu rămână deschisă. Chiar dacă certificatul verde nu a fost adoptat, testarea angajaților ar putea fi o soluție și este propunerea CNSU, ca angajatorii să pună la dispoziție teste anti-covid.

Testarea pe banii angajaților

,,Administratorii structurii critice pot să emită nişte decizii în interiorul structurilor pentru a impune şi testare, şi portul măştilor FFP 2 în zonele aglomerate, în birourile cu mai multe persoane, în săli de şedinţă. Una din infrastructurile critice este CNE Cernavodă. Nu îşi permite să piardă oameni în izolare dacă se infectează mai multe deodată. (…) Unul din lucrurile grave ale acestei variante nu este un eventual impact pe sistemul sanitar, ci şi pe sistemul economic”, a transmis şeful DSU.  

Masca obligatorie la incidenţa de peste 1 la mie

„La cum evoluează situaţia ajungem în câteva zile la peste 1 la mie. Aplicarea măştii va fi una obligatorie de când se publică ordinul comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Afacerilor Interne. E vorba de mască medicală simplă sau masca FFP 2, care se va purta în spaţiile deschise şi închise. În ordinul comun al MAI şi MS sunt prevăzute excepţii. În rest se va purta mască”, a explicat Arafat. 

Șeful DSU a menţionat că în staţiile de autobuz, metrou se va purta mască, dar aceasta nu va fi obligatorie atunci când o persoană face sport, singură, în parc.  

El a explicat că o altă prevedere în hotărârea CNSU se referă la faptul că pentru mai multe activităţi trebuie asigurată o suprafaţă de patru metri pătraţi şi să existe o distanţă de doi metri între persoane.

 „Se aplică şi pentru competiţiile sportive, unde dacă spunem că este capacitatea la 30% şi distanţă de doi metri, nu punem o peluză supraaglomerată şi închidem tot stadionul, ci distribuim oamenii pe tot stadionul, cu distanţă între ei”, a precizat Arafat. Şeful DSU a menţionat că va mai fi o analiză a acestor măsuri săptămâna viitoare.

Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Panică la intrarea în Orășelul Copiilor din Capitală -Update

Un geamantan a fost abandonat în apropiere de Orășelul Copiilor. Oamenii s-au panicat de frica unei amenințări cu bombă și au chemat poliția. Mai multe...

Irina Begu s-a calificat în optimile de finală de la Roland Garros

Irina Begu (31 de ani, 63 WTA) a învins-o pe franțuzoiaca Leolia Jeanjean (26 de ani, 227 WTA) cu scorul de 6-1 6-4 și...

Trump cere înarmarea populației, după masacrul din școală

Fostul preşedinte Donald Trump a cerut "înarmarea cetăţenilor" pentru a lupta împotriva "răului din societatea noastră", care, a spus el, se află în spatele...
Ultima oră
Pe aceeași temă