17.8 C
București
luni, 23 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusAlexandru Rafila anunță când vom atinge vârful valului 5

Alexandru Rafila anunță când vom atinge vârful valului 5

Alexandru Rafila anunță vârful valului 5 și spune că vom atinge apogeul Omicron în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri în prima jumătate a lunii februarie. În același timp, ministrul a declarat la un post de televiziune că din martie s-ar putea ca măsurile impuse în prezent să se mai relaxeze. Asta, odată cu scăderea numărului de îmbolonăviri. 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că vârful valului Omicron ar putea fi atins în țara noastră în perioada 10-15 februarie.Rafila a precizat că, deși în acest val numărul cazurilor grave este mai mic, cel al infectărilor este crescut din cauza faptului că tulpina este extrem de contagioasă. 

Alexandru Rafila, despre vârful valului 5

Ministrul este de părere că tulpina sud-africană amenință în primul rând sănătatea medicilor care riscă se infecteze în spitale, odată ce intră în contact cu pacienții Covid

„Spre deosebire de valurile anterioare, aici avem două diferențe. E adevărat că proporția de cazuri grave, care necesită spitalizare sau ATI, e mai mică, dar apar probleme legate de transmisibilitate, care afectează personalul medical sau pacienții internați cu alte boli și care se infectează în spital. Nu sunt probleme legate de forme grave ale bolii, dar, dacă apar câteva cazuri, trebuie să-ți continui activitatea și înseamnă relocarea de personal de pe alte secții”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi24.

Când se vor relaxa măsurile impuse în prezent?

Odată ce numrul de cazuri de îmbolnăvire va scădea,  vor fi luate și măsuri de relaxare, a precizat ministrul Sănătății, spunând că acest lucru ar putea fi posibil în martie.

„Cred că până la sfârșitul lunii martie vom scăpa de o parte din măsurile restrictive. Și lucrul cel mai important e să avem de această dată o abordare predictibilă a perioadei următoare, nu de la o săptămână la alta. Masca ar trebui să fie ultima măsură la care să renunțăm. Măsurile de relaxare vor fi luate gradual”, a mai spus Rafila.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă