22.3 C
Bucharest
Sunday, 28 May 2023
HomeCoronavirusAlexandru Rafila anunță când vom atinge vârful valului 5

Alexandru Rafila anunță când vom atinge vârful valului 5

Alexandru Rafila anunță vârful valului 5 și spune că vom atinge apogeul Omicron în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri în prima jumătate a lunii februarie. În același timp, ministrul a declarat la un post de televiziune că din martie s-ar putea ca măsurile impuse în prezent să se mai relaxeze. Asta, odată cu scăderea numărului de îmbolonăviri. 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că vârful valului Omicron ar putea fi atins în țara noastră în perioada 10-15 februarie.Rafila a precizat că, deși în acest val numărul cazurilor grave este mai mic, cel al infectărilor este crescut din cauza faptului că tulpina este extrem de contagioasă. 

Alexandru Rafila, despre vârful valului 5

Ministrul este de părere că tulpina sud-africană amenință în primul rând sănătatea medicilor care riscă se infecteze în spitale, odată ce intră în contact cu pacienții Covid

„Spre deosebire de valurile anterioare, aici avem două diferențe. E adevărat că proporția de cazuri grave, care necesită spitalizare sau ATI, e mai mică, dar apar probleme legate de transmisibilitate, care afectează personalul medical sau pacienții internați cu alte boli și care se infectează în spital. Nu sunt probleme legate de forme grave ale bolii, dar, dacă apar câteva cazuri, trebuie să-ți continui activitatea și înseamnă relocarea de personal de pe alte secții”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi24.

Când se vor relaxa măsurile impuse în prezent?

Odată ce numrul de cazuri de îmbolnăvire va scădea,  vor fi luate și măsuri de relaxare, a precizat ministrul Sănătății, spunând că acest lucru ar putea fi posibil în martie.

„Cred că până la sfârșitul lunii martie vom scăpa de o parte din măsurile restrictive. Și lucrul cel mai important e să avem de această dată o abordare predictibilă a perioadei următoare, nu de la o săptămână la alta. Masca ar trebui să fie ultima măsură la care să renunțăm. Măsurile de relaxare vor fi luate gradual”, a mai spus Rafila.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Rezultate la Roland Garros: Tsitsipas, calificare cu greu în turul 2. Celelalte rezultate

Stefanos Tsitsipas (5 ATP, favorit nr. 5) s-a calificat, după un meci extrem de dificil, în turul 2 la Roland Garros, al doilea turneu...

Vouchere refuzate de profesori. Tăierea pensiilor speciale și alte bonusuri ar rezolva problema

Guvernul și sindicaliștii din educație discută împreună, dar pare că se înțeleg separat. Dacă acele vouchere date personalului din educație au fost refuzate de...

Pe internet circulă un mesaj fake news despre radiații. IGSU precizează că mesajul nu-i aparține

Pe rețelele sociale circulă un mesaj fake news despre radiații, mesaj care, aparent, ar fi pornit de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență...
Ultima oră
Pe aceeași temă