16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaCorespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei, a anunțat ziarul, potrivit Reuters.

Izvestia a precizat că Eremin, în vârstă de 42 de ani, a murit din cauza rănilor suferite când o dronă ucraineană a atacat în timp ce se întorcea de la o deplasare la o unitate rusă din
regiunea Zaporizhzhia.

“Corespondentul de război al Izvestia, Semion Eremin, a fost ucis pe 19 aprilie în timpul unui atac al dronelor ucrainene FPV în direcția Zaporizhzhia, unde se dusese să filmeze un reportaj”, a precizat Izvestia.

Ultimul său subiect a fost despre Rusia în războiul dronelor, potrivit Izvestia.
Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei.

Ministerul de Externe al Rusiei a calificat uciderea drept un “act de răzbunare pentru îndeplinirea onestă a datoriei de jurnalist”.

Acesta a îndemnat organizațiile internaționale “relevante” și apărătorii drepturilor omului să condamne “uciderea crudă” a încă unui jurnalist rus.

Izvestia a declarat că Eremin a trimis reportaje din multe dintre cele mai fierbinți bătălii din regiunile estice ale Ucrainei în timpul războiului care durează de 25 de luni, inclusiv Mariupol, asediat de trupele rusești timp de aproape trei luni în 2022.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cristiano Ronaldo le-a luat fața lui Messi și Mbappe! CR7 este cel mai bine plătit sportiv al planetei

Pentru a patra oară în carieră, Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, stabilit de revista economică...

Unicat în România! Grădini plutitoare pe lac, aranjamente gigant, zeci de mii de ghivece la West Side Flower Fest, cel mai mare festival de...

Dăm startul verii la cea de-a doua ediție a West Side Flower Fest! Va avea loc din 31 mai până în 2 iunie, în...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă