23.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiComunitatea Declic atrage atenția asupra poluării în București. Ce a trimis guvernului

Comunitatea Declic atrage atenția asupra poluării în București. Ce a trimis guvernului

Reprezentanții asociației au anunțat că plămânii montați în fața Guvernului s-au încărcat de particule toxice, în mai puțin de o lună de la instalarea lor. Membrii Declic au tăiat bucăți din plămânii plini de microparticule poluante, le-au pus în plic și le-au trimis prin poștă premierului, ministrului Mediului și ministrului Sănătății.

„Din păcate, experimentul nostru a funcționat: plămânii cu filtre HEPA s-au înnegrit, așa cum se întâmplă și cu plămânii noștri. Într-o perioadă în care autoritățile de mediu s-au lăudat că aerul nu este poluat în Capitală, plămânii instalați de noi în Piața Victoriei s-au umplut de particule toxice. Așa arată și plămânii locuitorilor din marile orașe, care inhalează zilnic aer nociv, care îi poate ucide”, a declarat Cătălina Hopârteanu.

În cele 30 de zile de monitorizare a calității aerului din Piața Victoriei, doar timp de câteva ore, în unele zile, calitatea aerului a fost în limitele acceptate. În rest, senzorul a înregistrat valori chiar de trei ori peste limitele admise.

Acțiunea a avut loc în cadrul campaniei „Aer pentru viață!”, în care 22.600 de membri Declic cer Ministerului Mediului modernizarea rețelei de monitorizare a calității aerului și transmiterea datelor în timp real către Agenția Europeană de Mediu.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă