10.5 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăEconomieCompania Uber se așteaptă la un profit peste estimări

Compania Uber se așteaptă la un profit peste estimări

Uber Technologies a prognozat un profit trimestrial de bază și înregistrări brute peste estimări și a raportat rezultate care au bătut piața pentru trimestrul de sărbători, alimentate de o cerere mai mare în afacerile sale de ride sharing și de livrare de mâncare, notează Reuters.

Compania a înregistrat primul său profit net anual în calitate de companie publică, pe măsură ce retenția utilizatorilor s-a îmbunătățit, beneficiind și de inițiative precum abonamentele, călătoriile corporative și publicitatea.

Uber va discuta planurile de alocare a capitalului în cadrul zilei investitorilor din 14 februarie, a anunțat compania, ridicând speranțele legate de un plan de răscumpărare care a făcut ca acțiunile sale să crească cu aproape 2%.

“Avantajele platformei Uber și investițiile disciplinate în noi oportunități de creștere au dus la un nivel record de implicare și la accelerarea înregistrărilor brute (n.r. suma totală a veniturilor generate de o întreprindere pentru produsele sau serviciile sale înainte de a se lua în considerare orice deduceri sau comisioane) în trimestrul al patrulea”, a declarat directorul financiar Prashanth Mahendra-Rajah.

Compania se așteaptă la un profit ajustat înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare de 1,26 miliarde de dolari până la 1,34 miliarde de dolari în trimestrul care se va încheia în martie, față de așteptările de 1,26 miliarde de dolari, potrivit datelor LSEG.

Previziunile privind înregistrările brute ale Uber, de 37 miliarde de dolari până la 38,5 miliarde de dolari, au fost mai mari decât așteptările de 37,33 miliarde de dolari.

Previziunea vine ca urmare a rezultatelor solide din perioada sezonieră octombrie-decembrie. Veniturile au urcat cu 15%, la 9,9 miliarde de dolari, iar înregistrările brute au crescut cu 22%, la 37,6 miliarde de dolari, depășind țintele Wall Street.

Profitul său net aproape că s-a triplat, ajungând la 1,43 miliarde de dolari în al patrulea trimestru, datorită unui beneficiu net înainte de impozitare de 1 miliard de dolari, rezultat din reevaluarea investițiilor în acțiuni ale companiei. În anul fiscal 2023 a înregistrat un profit net de 1,89 miliarde de dolari.

Uber a precizat că veniturile din activitatea sa principală de ride-sharing au crescut cu 34%, în parte datorită “creșterii extraordinare a numărului de călătorii” pe piețele din America Latină și Asia-Pacific. Veniturile din activitatea de livrare au crescut cu 6%, în timp ce creșterea brută a rezervărilor pentru acest segment a fost cea mai mare din ultimii doi ani.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Bugetul Capitalei, respins. PNL îl acuză pe Nicușor Dan de pomeni electorale ca pe vremea Gabrielei Firea și de subfinanțarea termoficării

Bugetul Capitalei pentru 2024 a fost respins de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, întrunit în şedinţă extraordinară.Proiectul a obţinut 18 voturi "pentru", 6 abţineri...

Filmul unei generații

De azi, va circula pe marile ecrane filmul dedicat generației de fotbal care ne-a scos pe stradă în vremurile cenușii ale patriei, generația...

El Comandante Florinel o salvează pe FCSB. Roș-albaștrii s-au impus la Voluntari

FCSB s-a impus cu scorul de 2-1 pe terenul celor de la FC Voluntari, grație „dublei” lui Florinel Coman, și a refăcut diferența de...
Ultima oră
Pe aceeași temă