8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiComisia de la Veneţia, aşteptată vineri să se pronunţe asupra legilor justiție

Comisia de la Veneţia, aşteptată vineri să se pronunţe asupra legilor justiție

Comisia de la Veneţia are, pe ordinea de zi a şedinţei plenare din 19 octombrie, adoptarea unei opinii cu privire la amendamentele la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală din România.

“Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia) este aşteptată să adopte o opinie referitor la amendamentele aduse Codului Penal şi Codului de Procedură Penală din România”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Europei, postat pe site-ul instituţiei, cu referire la sesiunea plenară din 19 octombrie.

Plenul Comisiei este aşteptat, de asemenea, să aprobe opinia preliminară publicată în iulie cu privire la modificările aduse legilor justiţiei. Astfel, Comisia de la Veneţia este invitată să aprobe avizul preliminar la proiectele de amendamente la Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, la Legea 304/2004 privind organizarea judiciară şi la Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii. Acest aviz a fost făcut deja public.

”În cazul în care a fost emisă o ordonanţă guvernamentală de urgenţă prin care sunt aplicate anumite recomandări formulate în acel aviz preliminar, Comisia de la Veneţia ar putea fi invitată să adopte un alt aviz preliminar, cu unele modificări”, se arată pe site-ul Comisiei de la Veneţia.

Preşedintele comisiei parlamentare speciale pentru legile justiţiei, Florin Iordache, a declarat duminică, pentru Mediafax, că va participa la reuniunea Comisiei de la Veneţia.

„Pe 19 şi 20 este sesiunea din octombrie a Comisiei de la Veneţia şi voi fi acolo, voi prezenta un punct de vedere pe opinia preliminară”, a declarat, duminică, Florin Iordache.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care este şi membru al Comisiei de la Veneţia, a avut mai multe întâlniri în ultima perioadă cu membrii Comisiei.

OUG pentru modificarea legilor Justiţiei a fost aprobată, luni, de Executiv şi publicată marţi în Monitorul Oficial.

Cele mai citite

Clotilde Armand vrea blocuri pe spațiile verzi de lângă Lacul Băneasa. Nicușor Dan închide ochii la PUZ-ul fostei colege de partid

Informații despre un plan urbanistic zonal (PUZ) dat de Primăria Sectorului 1, prin care se aprobă construirea de blocuri pe un spațiu verede, în...

Marea Britanie ar putea interzice fumatul

Una dintre principalele cauze ale deceselor cauzate de cancer în Marea Britanie este fumatul, iar Rishi Sunak vrea să-l interzică. Mai exact, Marea Britanie este...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...
Ultima oră
Pe aceeași temă