18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSocialComisarii ANPC au amendat o brutărie din Rahova cu 13000 lei și...

Comisarii ANPC au amendat o brutărie din Rahova cu 13000 lei și au oprit temporar activitatea

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au amendat o brutărie din Rahova cu 13.000 de lei şi au decis oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficienţelor constatate, conform unui comunicat al autorităţii.

“În cadrul programului Academia Comisarilor – care vizează specializarea prin acţiuni tematice dedicate a celor mai tineri comisari ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor – a fost controlat un operator economic care activează în domeniul panificaţiei, în Cartierul Rahova, Bucureşti – SC Ross Pan SRL- ‘Brutărie’. A fost verificat modul în care magazinul îşi desfăşoară activitatea comercială, în raport cu exigenţele privind drepturile consumatorilor, impuse de lege”, se menţionează în comunicat, potrivit agerpres.ro.

Comisarii ANPC au amendat cu 13000 lei și au închis o brutărie din Rahova până la remedierea deficiențelor constatate

În urma controlului realizat, o echipă din cadrul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Municipiul Bucureşti a aplicat, pentru neregulile constatate, amenzi contravenţionale în valoare totală de 13.000 lei şi a decis oprirea definitivă de la comercializare a aproximativ 400 kg de produse alimentare, în valoare de 2.500 lei, dar şi oprirea temporară a prestării serviciilor, pentru spaţiul de vânzare şi cel de producţie, până la remedierea deficienţelor.

Printre abaterile constate se numără: folosirea unor materii prime cu insecte vii şi moarte (musculiţe, larve); păstrarea, în camera de depozitare a materiilor prime, în condiţii de igiena precară, cu rafturi total neigienizate, cu prezenţa ruginei şi a insectelor; utilizarea unor tăvi de coacere cu grad avansat de uzură şi arsuri în exces, rasteluri şi rafturi neigienizate, depreciate, cu rugină; folosirea unui malaxorului şi a dospitorului neigienizate; existenţa pavimentului deteriorat cu plăci de gresie spartă, neigienizat şi a pereţilor neigienizaţi cu plăci de faianţă spartă; folosirea unui agregat frigorific neigienizat, cu urme de vopsea exfoliată, rugină, cu ventilatoarele cu strat grosier de praf şi impurităţi; depozitarea direct pe paviment a materiei prima; nerespectarea vecinătăţii produselor alimentare în agregatul frigorific; utilizarea unor vitrine neigienizate; lipsa buletinului de verificare metrologică.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Investițiile Guvernului Ciolacu conduc la o creștere semnificativă a producției industriale în România

Premierul Ciolacu își validează strategia de investiții, pe măsură ce producția industrială a României înregistrează o creștere notabilă în 2024. Potrivit datelor publicate de...

Investițiile Guvernului Ciolacu conduc la o creștere semnificativă a producției industriale în România

Premierul Ciolacu își validează strategia de investiții, pe măsură ce producția industrială a României înregistrează o creștere notabilă în 2024. Potrivit datelor publicate de...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...
Ultima oră
Pe aceeași temă