12 C
București
vineri, 7 octombrie 2022
AcasăȘtirile zileiCod portocaliu de vânt puternic pentru 13 județe din România!

Cod portocaliu de vânt puternic pentru 13 județe din România!

Meteorologii au emis vineri o avertizare de cod portocaliu de vânt puternic pentru 13 județe din România. De asemenea, alte 6 județe sunt sub cod galben.

Cod portocaliu în 13 județe din țară

Avertizarea de cod portocaliu de vânt este valabilă pentru județele Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Alba, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Brașov, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Covasna și Vrancea.

Specialiștii anunță vânt puternic pentru noaptea de vineri spre sâmbătă, cu rafale de peste 120-140 km/h, viscolind și troienind zăpada. Vizibilitatea va fi redusă  în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură.

Avertizarea meteo intră în vigoare începând cu vineri, ora 16:00, până sâmbătă, la ora 10:00.

Cod galben de vânt puternic în 6 județe din România

De asemenea, specialiștii au emis și un cod galben pentru județele Bacău, Vaslui, Neamț, Iași, Suceava și Botoșani. Avertismentul este în vigoare de vineri, de la ora 10.00, până sâmbătă, la ora 20.00.

Potrivit meteorologilor, vântul va avea intensificări de 70-90 km/h în Carpații Meridionali și Orientali, iar la altitudini de peste 1.500 de metri rafalele vor depăși 90-110 km/h. În cea mai mare parte a Moldovei vor fi rafale de 55-65 km/h, iar pe arii restrânse de 75-80 km/h.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă