1.2 C
Bucharest
Sunday, 26 November 2023
HomePoliticăClotilde Armand modifică programul de funcționare al restaurantelor din parcurile Sectorului 1....

Clotilde Armand modifică programul de funcționare al restaurantelor din parcurile Sectorului 1. Patronii din Herăstrău, principalii afectați

Clotilde Armand a luat decizia de a modifica programul de funcționare al restaurantelor din parcurile Sectorului 1. Primarul susține că “a avut multe plângeri din cauza muzicii date la maxim în parcul Herăstrău de patronii unor așa-zise cluburi de fițe.”

“Da, ați auzit bine!”

“Toate restaurantele care funcționează în parcurile din Sectorul 1 vor avea programul de activitate până la ora 23.00. Da, ați auzit bine! După cum știți, am avut multe plângeri din cauza muzicii date la maxim în parcul Herăstrău de patronii unor așa-zise cluburi de fițe.

Câțiva dintre acești afaceriști, care au sprijin politic tocmai în Guvernul României și plătesc chirie unor firme controlate din Panama, s-au crezut stăpâni pentru parcurile noastre. Pentru că au ignorat ani la rând nevoia de liniște a comunității locale, crezând că nu li se poate întâmpla nimic, o să-i oblig eu să respecte legea și bunul simț.

Astăzi, printr-o notă internă am solicitat Serviciului Autorizații de Funcționare și Servicii Publice din cadrul Primăriei Sectorului 1 ca toate autorizațiile de funcționare pentru unitățile comerciale cu activitate de restaurant în parcuri să se elibereze cu program de funcționare ce nu poate depăși intervalul orar cuprins între orele 07.00- 23.00.

În cazul autorizațiilor deja emise, cu depășirea acestui orar, am cerut revizuirea în regim de urgență a acestora, cu respectarea programului amintit mai sus.

Am mai solicitat funcționarilor, să nu mai emită autorizații de funcționare în interiorul parcurilor pentru unitățile comerciale și de prestări servicii care prin natura activității acestora pot crea riscuri pentru sănătatea populației sau disconfort comunității prin producerea de zgomot, vibrații, praf, fum, gaze toxice sau iritante etc.

Am motivat această notă în baza prevederilor Normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației, aprobate prin ordin al Ministrului Sănătății. Ani la rând, patronii cluburilor din Herăstrău au făcut legea în Sectorul 1, cu complicitatea fostelor administrații. Eu și echipa mea apărăm drepturile și sănătatea locuitorilor și redăm parcurile comunității locale,” a transmis Clotilde pe pagina sa de Facebook.

“Îmi amintesc de orarele din vremea comunismului”

La scurt timp după acest anunț, comentariile au apărut imediat.

“Îmi amintesc de orarele din vremea comunismului”, spune un cetățean. Un altul este nedumerit: “De ce doar restaurantele care funcționează in parcuri? Ce faceți cu acele cluburi și restaurante care funcționează în zonele rezidențiale sau in imediata apropiere a acestora și care produc bumți-bumți până la 6 dimineața?”

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă