9 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăPoliticăClaudiu Târziu vrea ca Liceul Economic să revină la numele Mircea Vulcănescu....

Claudiu Târziu vrea ca Liceul Economic să revină la numele Mircea Vulcănescu. Schimbarea s-ar produce când va ajunge AUR la guvernare

Senatorul AUR Claudiu Târziu susține că liceul economic din Sectorul 4 va reprimi numele lui Mircea Vulcănescu și că această schimbare se va produce când va ajunge AUR la guvernare.

Claudiu Târziu crede că partidul AUR va ajunge la guvernare în urma alegerilor din anul 2024.

“Liceul Economic nr. 1 va fi redenumit Mircea Vulcănescu în 2024, când românii vor aduce AUR la guvernare”, a anunțat Claudiu Târziu într-o postare pe contul său de facebook. Mesajul lui Târziu a fost postat pe facebook la data de 7 aprilie 2023.

Liceul la care se referă senatorul AUR este pe Șoseaua Vitan-Bârzești, din Sectorul 4 al Capitalei. Acest liceu a fost înființat în anul 1992 și a avut, permanent, profil economic. În ultimii ani, această unitate de învățământ s-a numit Liceul Tehnologic Mircea Vulcănescu. Cea mai recentă admitere, din septembrie 2022, s-a desfășurat sub numele Mircea Vulcănescu.

La data de 5 aprilie 2023, conducerea liceului a decis ca numele instituției să devină Liceul Economic nr. 1. Schimbarea denumirii liceului s-a realizat la cererea Consiliului Local al Sectorului 4, ca urmare a faptului că, printr-o decizie a Curții de Apel București, Mircea Vulcănescu (1904 – 1952) a fost condamnat definitiv pentru crime de război. Chiar primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a salutat această schimbare de titulatură.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Au spălat rușinea din meciul cu Poli Iași. Rapid, victorie concludentă cu UTA lui Rednic

Rapid a învins-o cu 4-1 pe UTA Arad, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 28-a a Ligii 1, și s-a apropiat la...

Strategii de menținere a nivelului de motivație în rândul angajaților pe care orice companie ar trebui să le aplice

Într-o lume a afacerilor extrem de competitivă, menținerea unui nivel ridicat de motivație în rândul angajaților este vitală pentru succesul și durabilitatea unei companii....

Erdogan se oferă pentru o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean

Președintele turc Tayip Recep Erdogan a declarat că Ankara continuă să susțină o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean și este gata să ofere o...
Ultima oră
Pe aceeași temă