32.9 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăPoliticăCiucă spune că PNL-PSD ar putea merge pe liste comune în municipiile...

Ciucă spune că PNL-PSD ar putea merge pe liste comune în municipiile Timişoara, Braşov şi Bacău

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că varianta listelor comune PNL-PSD pentru alegerile locale din municipiile Timişoara, Braşov şi Bacău este în analiză şi o decizie va fi luată doar pe baza argumentelor electorale şi nu “pe intuiţia cuiva anume”, potrivit agerpres.ro.

“În acest moment, şi nu am făcut niciun secret, aşa cum la municipiul Bucureşti şi la sectoare am găsit formula de a candida pe liste comune, ne propunem aceeaşi abordare în municipiile reşedinţă de judeţ acolo unde nu sunt primari PNL sau PSD. Aici discutăm de municipiile Timişoara, Braşov şi Bacău, motiv pentru care am discutat cu preşedintele filialei Timiş”, a spus Ciucă, joi, după după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

El a explicat că “datoria” PNL este găsirea formulei care să asigure câştigarea alegerilor.

“Dincolo de ceea ce reprezintă analiza şi perspectiva pe care dumnealor o au la nivel local, datoria noastră este să găsim formula prin care cu adevărat să putem să ne asigurăm câştigarea Primăriei Timişoara, pentru că este simbolul a tot ceea ce a reprezentat dreapta în politica din România. Nu s-a luat încă o decizie, încă avem negocieri în coaliţie şi atunci când vom avea perspectiva că ne apropiem de final, cum am procedat şi la Bucureşti, (…) am discutat cu toţii în interiorul conducerii executive a Partidului şi conducerea filialei Bucureşti, la fel vom proceda şi la celelalte judeţe şi vom găsi o formulă potrivită”, a adăugat Ciucă.

Întrebat dacă există posibilitatea ca PNL să meargă pe listă separată în aceste trei reşedinţe de judeţ, Ciucă a răspuns: “Este pe voturi, ca atare vom număra fiecare vot să ne asigurăm că vom câştiga alegerile atât la nivel de unităţi administrativ teritoriale, cât şi la nivel de judeţ. Decizia, încă o dată, se ia pe bază de argumente, nu pe bază de vrerea sau intuiţia cuiva anume. Aici discutăm de responsabilitate şi nu este vorba de persoane, ci de PNL. Fiecare membru al PNL trebuie să se angajeze la ceea ce înseamnă îndeplinirea obiectivului partidului”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a declarat, joi, că nu poate să facă alianţă cu PSD la Timiş şi proiectul de dreapta în acest judeţ trebuie să continue şi va continua.

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, a afirmat că va candida la funcţia de preşedinte de Consiliu Judeţean Braşov şi va câştiga alegerile “doar pe sigla PNL”, menţionând că va fi o colaborare cu PSD la alegerile locale din judeţ, dar nu crede că va exista un tandem în acest sens la primărie.

Candidatul comun PSD și PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cârstoiu, a fost validat de conducerile celor două partide

Candidatul comun al PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat, joi, că forurile de conducere ale celor două partide au validat candidatura sa, potrivit agerpres.ro.

“Sunt candidatul PSD-PNL la Primăria generală a Capitalei şi astăzi s-a întâmplat un lucru firesc: am fost prezent în forurile de conducere ale colegilor social-democraţi şi ale colegilor liberali pentru validarea candidaturii mele, ceea ce s-a şi întâmplat”, a spus medicul Cîrstoiu, joi, după ce a participat la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Prosoape de hârtie, rola cearceaf hârtie și alte articole pentru o buna igienă și curățenie!

Știm cu toții cât de importantă este curățenia și cât de dificilă este, de multe ori, menținerea ei. Că este vorba despre locuința personală,...

Schimbări în Conducerea Lidl România

Schimbări în Conducerea Lidl România: Marco Giudici preia o funcție de conducere în Grupul Lidl, iar rolul lui este preluat de José Alberto Chueca...

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, va fi „un om liber” după acordul cu SUA

Bangkok, 25 iunie 2024 – Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, va fi „un om liber”, a declarat marți soția sa, odată ce un judecător va...
Ultima oră
Pe aceeași temă