37.4 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăPoliticăCandidatul comun PSD și PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cârstoiu, a fost...

Candidatul comun PSD și PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cârstoiu, a fost validat de conducerile celor două partide

Candidatul comun al PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat, joi, că forurile de conducere ale celor două partide au validat candidatura sa, potrivit agerpres.ro.

„Sunt candidatul PSD-PNL la Primăria generală a Capitalei şi astăzi s-a întâmplat un lucru firesc: am fost prezent în forurile de conducere ale colegilor social-democraţi şi ale colegilor liberali pentru validarea candidaturii mele, ceea ce s-a şi întâmplat”, a spus medicul Cîrstoiu, joi, după ce a participat la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

El a menţionat că se cunoştea „de multă vreme” cu unii colegi liberali, mulţi dintre ei fiindu-i pacienţi în decursul timpului.

Cîrstoiu a precizat că nu are niciun mesaj pentru Nicuşor Dan şi Cristian Popescu-Piedone.

Întrebat dacă cei doi contracandidaţi menţionaţi „sunt deja învinşi”, Cîrstoiu a răspuns: „Vom vedea asta. Decizia nu îmi aparţine mie, ci cetăţenilor Capitalei şi ei sunt nişte oameni admirabili care ştiu ce au de ales”.

Medicul Cătălin Cîrstoiu a fost prezentat oficial, miercuri, drept candidat comun al coaliţiei PSD – PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei.

Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă la care Cîrstoiu a participat alături de preşedinţii PSD şi PNL, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă.

Totodată, la evenimentul desfăşurat miercuri la Palatul Parlamentului au fost prezenţi liderii organizaţiilor din Bucureşti ale celor două partide – Gabriela Firea şi Sebastian Burduja.

Cine este doctorul Cîrstoiu?

Proaspătul candidat al coaliției PSD-PNL pentru funcția de primar general al Capitalei este Prof. Dr. Cătălin Cîrstoiu, director al Spitalului Universitar și Decan, de aproape opt ani, al Facultăţii de Medicină a UMF “Carol Davila.”

Rareș Bogdan l-a introdus pe scenă, într-un mare stil: “Am înțeles că e doctor de dinți… nu de dinți, de genunchi. Eu nu am probleme cu genunchii, din fericire încă mă țin genunchii. Nu-l cunosc.” Liberalii susțin că pesediștii l-au adus în ecuația electorală, cu toate că tatăl său a fost deputat PD.

Cătălin Cîrstoiu e născut în 18 noiembrie 1974 la Pitești. Are 49 de ani. Este căsătorit cu Monica, fostă colegă de Medicină.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă