17.9 C
Bucharest
Friday, 29 September 2023
HomePoliticăCiucă s-a întâlnit luni la Palatul Victoria cu o delegație a Congresului...

Ciucă s-a întâlnit luni la Palatul Victoria cu o delegație a Congresului SUA

Premierul Nicolae Ciucă a avut luni, la Palatul Victoria, discuții despre situația din Ucraina cu o delegație a Congresului SUA.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, delegația Congresului SUA a fost condusă de Steven Lynch, președinte al Subcomisiei parlamentare pentru Securitate Națională, din Camera Reprezentanților.

Discuțiile au vizat situația de securitate determinată de agresiunea militară rusă în Ucraina și de gestionarea valurilor de refugiați. Premierul a făcut o prezentare a modului în care România percepe situația de securitate curentă, inclusiv acțiunile militare ruse și scopurile sale.

Ciucă, la întâlnirea cu această delegație a congresului SUA, a reafirmat angajamentele luate de aliați în această zonă

„Prim-ministrul român a insistat pe dovada de unitate a aliaților, care prin prezența militară pe teren, aici, în România, oferă certitudinea angajamentelor de securitate colectivă din cadrul NATO, precum și a valorii Parteneriatului strategic cu SUA. Cu acest prilej, a fost subliniată și importanța dezvoltării de noi investiții americane în România”, se arată în comunicat, conform jurnalul.ro.

Conform acestuia, Steven Lynch a mulțumit pentru activitățile României și pentru leadershipul pe care îl oferă atât în sprijinirea refugiaților, cât și a ucrainenilor rămași să lupte pentru apărarea țării lor.

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit public, pentru prima oară, despre riscul unei agresiuni a Rusiei asupra României.

Premierul Ciucă a admis că există acest risc după ce a discutat cu premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki.

La 3 martie 2022, la Varșovia a avut loc o ședință comună a Guvernelor României și Poloniei. Înaintea acestei ședințe comune, cu toți miniștrii, cei doi premieri au avut o discuție fără alți participanți (tete-à-tête).

Premierul Ciucă a mai precizat că o subunitate de militari polonezi va face parte din Grupul de Luptă NATO din România. Battle Group Romania este condus de Franța.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Vremea 29 septembrie – Temperaturi anormale pentru această perioadă

Astăzi vremea va fi în continuare caracterizată de temperaturi ridicate. Așadar, maximele vor fi cuprinse între 23 și 30 de grade. Cerul va...

ATENȚIE la ce mâncăm! Gândaci, ulei refolosit, mizerie și rugină la o covrigărie și un magazin alimentar din Mehedinți

În aceste condiții erau pregătite produsele care erau mai apoi puse la vânzare într-o patiserie din Strehaia. Gândacii mișunau peste tot, inclusiv în...

Sărbătoare mare în 29 septembrie – Este prăznuit un sfânt care a trăit peste 100 de ani

Sfântul Cuvios Chiriac SihastrulÎn fiecare an, pe data de 29 septembrie, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Cuvios Chiriac Sihastrul1. Sfântul Cuvios Chiriac...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies