9.4 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăPoliticăCiucă, despre candidatul la prezidențiale

Ciucă, despre candidatul la prezidențiale

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat seara că partidul său nu poate să nu aibă propriul candidat la alegerile prezidenţiale.

“Partidul Naţional Liberal nu poate să nu aibă un candidat la alegerile prezidenţiale, Partidul Naţional Liberal este un partid istoric, este partidul cu cea mai îndelungată istorie în politica europeană”, a spus Ciucă, într-o emisiune la Realitatea Plus.

Întrebat despre varianta unui candidat comun PNL – PSD la funcţia de preşedinte al României, Nicolae Ciucă a răspuns: “Nu putem să ne înţelegem pe toate situaţiile”.

De asemenea, întrebat dacă l-ar susţine pe preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, în cazul în care acesta ar candida pentru funcţia de şef al statului, liderul liberalilor a afirmat: “Nu sunt membru PSD. Sunt membru PNL şi voi susţine totdeauna un candidat din partea Partidului Naţional Liberal”.

Ciucă a menționat că va avea aceeaşi opţiune şi la alegerile locale.

“În primul rând, aş susţine un candidat PNL. Şi de fiecare dată există şi a treia soluţie, motiv pentru care, în acest moment, Partidul Naţional Liberal îşi pregăteşte armata, activul de partid, să poată să intre în alegeri, astfel încât să îşi susţină candidatul”, a completat Nicolae Ciucă.

Acesta a reiterat că în statutul PNL este prevăzut ca liderul partidului să candideze. “Ca atare, va urma o decizie la nivelul partidului şi voi urma întru totul decizia care va fi luată de către colegii mei”, a mai afirmat Ciucă. 

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Nae Caranfil, regizorul:”Nici la Hollywood nu prea mai sunt bani”

La Dialogurile Puterii, un invitat special, regizorul Nae Caranfil, cu modestia creatorului, vorbește despre filme, despre trecutul și viitorul cinematografiei, dar și despre...

Războiul din Ucraina, o imensă mașinărie de spălat bani

Afirmația din titlu nu-mi aparține. Ea a fost formulată de Mitch McConnell, liderul minorității republicane din Senatul american. Marii investitori își freacă mâinile. E...

Președintele Iohannis participă la reuniunea de la Paris pentru sprijinul acordat Ucrainei

Președintele Iohannis participă, la Paris, la reuniunea organizată de președintele Macron pentru continuarea sprijinului acordat Ucrainei. "Președintele României, Klaus Iohannis, va participa luni, 26 februarie...
Ultima oră
Pe aceeași temă