3.1 C
București
duminică, 4 decembrie 2022
AcasăPoliticăCîțu l-a convins pe Adrian Oros să revină asupra demisiei de la...

Cîțu l-a convins pe Adrian Oros să revină asupra demisiei de la Agricultură

Ministrul demisionar al Agriculturii, Adrian Oros, îşi retrage demisia, acesta declarând că este oricum pentru o perioadă scurtă şi că fermierii nu trebuie să fie afectaţi de criza politică.

Ministrul, susţinător al fostului lider Ludovic Orban, îşi anunţase demisia din Guvern pe 27 septembrie, după congresul PNL.

Acum, Adrian Oros a explicat pentru News.ro că va renunţa la demisie, pentru că este vorba de o perioadă scurtă şi că nu vrea să provoace disfuncţionalităţi în sistem.

”Fermierii nu trebuie să fie afectaţi de criza politică. Am sperat că vor numi pe altcineva şi că activitatea va continua fără şocuri inutile”, a declarat Oros.

Totuşi, oficialul spune că nu a părăsit tabăra Orban.

„Nu am părăsit echipa lui Ludovic Orban! Cred cu convingere că singura soluţie realistă şi decentă pentru gestionarea crizei politice, sanitare şi economice din ţara noastră este refacerea coaliţiei şi un guvern condus de Ludovic Orban.

Pentru prima dată în ultimele 9 luni, am discutat cu premierul Florin Cîţu la telefon. M-a sunat el. M-a rugat să revin asupra demisiei, pentru o perioadă scurtă, cu argumentul că nu există nici o altă soluţie în acest moment”, a scris, pe Facebook, Adrian Oros.

Apoi, oficialul vorbeşte despre responsabilitatea funcţiei din care voia să plece şi s-a răzgândit.

„Niciodată nu am fugit de responsabilitate, nici atunci când ar fi fost comod să am un exit, nici acum când criza politică se adânceşte.

Am crezut că, după demisia mea, va fi numit rapid cineva care să gestioneze activitatea în minister. Nu este normal ca programele derulate de către MADR în acestă perioadă să fie inutil afectate de criza politică generată în mod cu totul gratuit de aventurieri politici şi de oameni iresponsabili.

Sper ca în curând sa se instaleze un guvern cu puteri depline. Eu rămân asumat valorilor în care cred, în echipa liberală a lui Ludovic Orban. Singurul lider liberal cu credibilitate, în jurul căruia se poate construi, nu demola”, a mai scris Oros.

Pe 27 septembrie, Adrian Oros anunţa că demisionează din funcţie, pentru că agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi pentru premierul Florin Cîţu.

Oros arăta că bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuţia bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare, iar la rectificarea bugetară MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă, în timp ce, în PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură, conform spotmedia.ro.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Inflaţia rapidă, criza datoriilor şi costul vieţii – cele mai mari ameninţări la adresa afacerilor -sondaj

Impactul inflaţiei rapide, al crizei datoriilor şi al crizei costului vieţii sunt cele mai mari ameninţări la adresa derulării afacerilor în următorii doi ani...

Peste 1,145 milioane de pensionari au primit indemnizaţie socială în noiembrie 2022

Numărul total al beneficiarilor de indemnizaţie socială pentru pensionari a fost de 1.145.123 în noiembrie 2022, cu 754 de persoane mai puţin comparativ cu...

România are cea mai mică producţie de porumb din ultimii 15 ani

omânia va consemna în acest an cea mai mică producţie de porumb din 2007 şi până în prezent, seceta pedologică diminuând recolta cu aproximativ...
Ultima oră
Pe aceeași temă