24 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăPoliticăCioloș s-a săturat de show-ul politic oferit de PNL și PSD

Cioloș s-a săturat de show-ul politic oferit de PNL și PSD

Dacian Cioloș susține că spectacolul politic oferit de PNL-PSD-UDMR este „ridicol și iresponsabil”.

Liderul USR a afirmat, miercuri seară, că de aproape trei luni „ne învârtim în jurul aceleiași cozi”, în timp ce au murit cam tot atâția oameni ca într-un război.

„Ne învârtim deja de aproape trei luni în jurul aceleiași cozi. Și o facem în timp ce ne-au murit cam tot atâția semeni ca într-un război. Auzim de trei luni cum nu se poate guverna decât cu Cîțu. Sau poate cu Ciucă sau cu Vîlceanu, dar nu știm niciodată sigur, pentru că nu a venit mesaj de la Cotroceni. Domnul Kelemen Hunor visează modificări constituționale după model unguresc, iar de aproape o lună a intrat în scenă și trupa PSD, cu aceleași economice și sociale de înglodare a bugetului de stat și, bineînțeles, cu ochii mari căscați pe grămada de euro pe care pesediștii și-o doresc acum renegociată pentru a o canaliza, își imaginează dumnealor, către suveicile care au ținut timp de 30 de ani România în semimodernitate”, a scris Dacian Cioloș, pe pagina sa de Facebook.

Cioloș crede că spectacolul politic de aproape 3 luni i se datorează și lui Iohannis

Potrivit liderului USR, președintele Klaus Iohannis este și el vinovat „pentru girul dat”.

„Ridicol și iresponsabil acest spectacol oferit de alianța PSD-PNL-UDMR. Trei partide care-și oglindesc unul într-altul propriile defecte și care acum ne țin pe toți pe loc, pentru că nu știu cum să își fure unul altuia scaunul de dedesubt. Răul cel mare pe care ni l-a vândut PNL în campania electorală a dispărut într-un cocktail imoral și periculos care riscă să țină din nou România pe loc, fără repere, fără politici de dezvoltare serioase. Iar pentru girul dat, președintele Iohannis este și el cât se poate de vinovat, iresponsabil și toxic, pentru cât i-a mai rămas din mandat”, a mai scris acesta pe Facebook, conform antena3.ro.

Florin Cîţu, după discuţiile cu PSD: „Numele premierului nu contează. Problema este că ambele partide vor să fie primele în rotativă”
Florin Cîţu, preşedintele PNL, a precizat că a luat act de decizia PSD de a avea un premier în persoana lui Marcel Ciolacu, dar în acest moment nu s-a decis cine va fi primul în sistemul rotativ. „Trebuie să găsim o soluţie să mergem cu o singură persoană la consultări”, a spus liderul liberal.

Liberalii s-au reunit, miercuri seară, la sediul formațiunii pentru a analiza flexibilizarea mandatului în legătură cu desemnarea premierului.

„Astăzi am luat act de decizia PSD de a avea un premier în persoana lui Marcel Ciolacu şi să înceapă sistemul rotativ, dar să fie prima propunere de la PNL. Înțeleg că au mai multe argumente”, a explicat preşedintele liberal.

Întrebat de ce nu vine PNL la masa negocierilor cu un nume, Florin Cîţu a spus:

„Problema nu este numele, problema este că ambele vor să fie primele în rotativă. Spre deosebire de PSD, PNL nu impune condiţii. În acest moment, suntem de acord cu un sistem rotativ, dar nu aveam un nume”, a spus Florin Cîţu.

Întrebat apoi, ce va face ca să deblocheze această situaţie Florin Cîţu a precizat că este sigur că se va găsi o soluţie.

„Trebuie să găsim o soluţie să mergem cu o singură persoană la consultări”, a spus liderul PNL.

Cioloș a fost și el mandatat să formeze un guvern înainte de a acuza circul politic pe care-l practică PNL și PSD.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Anchetă la Focșani: Un militar de 22 ani a fost împușcat în cap

Un militar din cadrul unei unități a Brigăzii 8 ROT Focșani a fost găsit împușcat în cap. Ancheta a fost preluată de procurorii militari pentru...

România a participat la inaugurarea gazoductului Grecia – Bulgaria. „Nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de șantaj”, anunță Virgil Popescu

O delegație din România, condusă de premierul Nicolae Ciucă, a participat la ceremonia pentru inaugurarea gazoductului Grecia - Bulgaria. Din delegația României au făcut parte...

Majoritatea tinerilor care vor să meargă la facultate plănuiesc să muncească în paralel

Mai bine de 34% dintre respondenți spun că familiile nu-i vor putea susține financiar la facultate. Tot legat de situația materială, aproape 78% dintre adolescenți sunt îngrijorați...
Ultima oră
Pe aceeași temă