35.4 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăPoliticăCriza politicăCioloș nu crede în gluma unei guvernări PNL-PSD pe 7 ani

Cioloș nu crede în gluma unei guvernări PNL-PSD pe 7 ani

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, afirmă că ideea unei guvernări PNL-PSD timp de şapte ani reprezintă „o glumă”, adăugând că există, în primul rând, între cele două formaţiuni politice, „o problemă de compatibilitate, de viziune”.

„Eu ştiu că nu-i place premierului Cîţu când spun că e o glumă. Asta e o glumă pentru mine, pentru că, în primul rând, e o problemă de compatibilitate, de viziune, cel puţin declarată. PNL îşi spune partid liberal. Nu prea e liberal, e mai degrabă un partid conservator. De altfel, ei fac parte dintr-o familie politică conservatoare. Dacă ne uităm la obiectivele pe care le are fiecare din cele două partide, sau devine PSD mai liberal sau devine PNL mai socialist „, a declarat Dacian Cioloş, sâmbătă, la Digi 24, întrebat cum vede „promisiunea” pe care şi-au făcut-o liberalii şi social-democraţii de a guverna România timp de şapte ani, conform agerpres.ro.

Cioloș crede că în perspectiva unei guvernări PNL cu PSD se vor înțelege mai greu pe reforme, dar mult mai ușor pe sinecuri

El a susţinut că PNL şi PSD se vor înţelege cu privire la „sinecuri”, dar mai greu pe reformele de care România are nevoie.

„Eu spuneam, când am prezentat o propunere de guvern şi de program de guvernare în Parlament că din punctul nostru de vedere, al USR, indiferent cine ar fi la guvernare în următorii 3-4 ani, linia generală e trasată de PNRR şi din punct de vedere bugetar şi din punct de vedere al reformelor. Tocmai aici nu mi-e clar mie, de fapt, ce-şi doreşte această posibilă guvernare între PNL şi PSD, în afară de acces la bani şi împărţit funcţii la stat.

Şi aici clar se vor înţelege, că au mai lucrat împreună, cum să facă din poziţiile de la stat sinecuri şi cum să facă din banii statului posibilitatea de a câştiga voturi distribuindu-i în anumite direcţii. Aici, foarte probabil, se vor înţelege, dar pe restul reformelor de care statul român are nevoie şi România are nevoie pentru ca statul să fie mai performant, aici eu îi văd greu cum se vor înţelege”, a susţinut Cioloş.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Speranțele campionului mondial Cătălin Chirilă pentru Jocurile Olimpice

Sportivul român Cătălin Chirilă a declarat că medalia de aur obţinută duminică la Campionatele Mondiale de la Halifax îi dă speranţe foarte mari pentru...

Cât de deschise sunt firmele din România la trendul global cage-free?

Tot mai mulți consumatori și tot mai multe firme refuză să consume, respectiv să folosească ori să vândă ouă marcate cu cifra 3 și...

Au fost lansate licitaţiile pentru cele patru tronsoane ale Autostrăzii A13

Asociaţia Pro Infrastructură a transmis, luni, că au fost lansate licitaţiile pentru cele patru tronsoane ale Autostrăzii A13, Sibiu-Făgăraş în lungime de 68,05 kilometri. „Licitaţii...
Ultima oră
Pe aceeași temă