8.4 C
București
marți, 20 februarie 2024
AcasăPoliticăCiolacu: Sunt zeci de aberaţii în PNRR; îl susţinem pe premier să...

Ciolacu: Sunt zeci de aberaţii în PNRR; îl susţinem pe premier să facă reparaţiile şi trebuie să spunem adevărul 

Preşedintele PSD, Marcel Cioalcu, a declarat, joi, la Craiova, că PNRR conţine zeci de aberaţii şi trebuie spus adevărul, cine se face vinovat de toate acestea, pentru că nu PSD era la guvernare şi nici nu a avut acces la acest program, “pentru că a fost secretizat de Cîţu şi de Ghinea”.

Ciolacu a mai spus că PSD a decis să intre la guvernare pentru că “lucrurile duceau într-un zid” şi a reuşit să aducă “eficienţă şi echilibru guvernamental” prin măsurile pe care le-a susţinut, potrivit agerpres.ro

“Cred că lucrurile trebuie spuse foarte clar şi să vedem exact a cui este vina. Vina este a lor. Am intrat la guvernare pentru că lucrurile duceau într-un zid. Am adus coerenţă în actul de guvernare, am adus performanţă, am adus eficienţă şi echilibru guvernamental (…)”, a spus Ciolacu, la Craiova, la Conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Dolj.

Acesta a mai afirmat că energia reprezintă 70% din actuala inflaţie din cauza “deciziei de liberalizare haotică a preţurilor la energie”.

“Întotdeauna prezentul reprezintă o consecinţă a trecutului. Exact asta ne-a spus Banca Naţională a României. Dacă nu am fi luat măsurile în aprilie, acum vorbeam de o inflaţie de peste 26%. În economie, toate proiectele de ajutor… era un ministru Năsui care schimba noaptea pe calculator cum se accesează anumite fonduri. Pe urmă când am sesizat noi, a împins acel program pe fonduri europene şi au întors în economie 2% din PIB”, a mai spus preşedintele PSD.

Marcel Ciolacu a afirmat că PNRR reprezintă “bomboana de pe colivă”, care prevedea îngheţarea pensiilor pe 50 de ani, “prin acel aberant 9,4 din PIB”, închiderea termocentralelor, a minelor, fără a veni cu nicio variantă de a pune altceva în loc.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite
00:01:28

Co-fondatoarea Pussy Riot: „Vom duce mai departe torța lui Navalny”

Nadya Tolokonnikova, co-fondatorul grupului feminist de opoziție Pussy Riot și o prietenă a regretatului lider al opoziției ruse, Alexei Navalny, a spus că moartea...

Procesul România-Pfizer, la prima înfățișare. ”Sper să avem succes”,

Azi, la Bruxelles, are loc prima întâlnire din procesul România-Pfizer, despre miza căruia ministrul Sănătății spune că ”este o sumă foarte mare și...
00:00:37

VIDEO. Mama lui Navalnîi îi cere lui Putin să predea cadavrul fiului său

Ludmila Navalnaia, mama liderului rus de opoziție Alexei Navalnîi, care a murit, a cerut ca președintele Vladimir Putin să-i predea cadavrul fiului său pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă