1.4 C
București
duminică, 16 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăCiolacu îl vrea pe Marian Neacșu secretar general al guvernului

Ciolacu îl vrea pe Marian Neacșu secretar general al guvernului

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu susţine că îşi asumă numirea lui Marian Neacșu în postul de secretar general al guvernului.

„Am făcut această propunere domnului Marian Neacşu şi nu e atributul meu, e atributul primului-ministru, i-am adus la cunoştinţă primului-ministru cine dorim să fie secretar general”, a spus Marcel Ciolacu, miercuri seara, la România Tv.

Ciolacu îl apără pe Marian Neacșu, propus secretar general al guvernului

Întrebat dacă Marian Neacşu a avut o condamnare, Ciolacu a spus: „Ca să înţelegem, domnul Neacşu n-a furat nimic, domnul Neacşu ca alţi aleşi locali a făcut parte dintr-un Consiliu de Administaţie, n-a fost plătit. (…) În acest moment, lucurile sunt foarte clare. Domnul Neacşu am înţeles că a avut o condamnare pe această incompatibilitate, pe conflict de interese, dar e depăşită juridic, domnului Neacşu nu îi apare nimic în cazier”, a mai spus preşedintele PSD, conform stiri247.ro.

Acesta a adăugat: „Eu îmi asum această numire”.

Cine e Marian Neacșu?

Marian Neacșu, la un moment dat secretar general al PSD în timpul președinției lui Liviu Dragnea, a fost exclus din partid în noiembrie 2018, ca urmare a puciului încercat împotriva lui Dragnea, fiind unul dintre inițiatorii scrisorii nemulțumiților care cereau demisia acestuia din fruntea partidului.

Ulterior, în februarie 2019, Neacșu s-a înscris în partidul lui Victor Ponta, Pro România, pentru care a condus campania pentru alegerile europarlamentare.

Neacșu spunea la vremea respectivă, într-un mesaj postat pe Facebook, că nu i-a fost ușor să plece din PSD, după mai bine de 20 de ani.

El le transmitea atunci celor care „se vor grăbi” să catalogheze gestul său drept „un act de trădare” că înainte de a face acest pas a parcurs toate căile statutare în interiorul partidului.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Scandal politic internațional. Președintele Serbiei afirmă că Djokovic a fost torturat în Australia

Un scandal politic internațional a pornit de la situația lui Djokovic în Australia. Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a declarat pentru BBC că Novak Djokovici...

Un tânăr de 16 ani s-a răsturnat cu mașina pe o cale ferată

Un adolescent în vârstă de 16 ani s-a răsturnat cu mașina pe o cale ferată, în zona localității Poieni, potrivit Monitorul de Cluj. „Accidentul s-a...

Semestrul al doilea al anului școlar 2021 – 2022, din 17 ianuarie

Semestrul al doilea al anului școlar 2021 – 2022 începe mâine. Acesta va avea 20 de săptămâni, scrie Agerpres. Structura anului școlar Primul semestru s-a încheiat...
Ultima oră
Pe aceeași temă