5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăRareș Bogdan va fi ministru

Rareș Bogdan va fi ministru

Rareș Bogdan va fi ministru în timpul guvernării PNL – PSD – UDMR. Chiar Rareș Bogdan a anunțat că va primi o asemenea funcție, într-o emisiune a postului Digi24. Rareș Bogdan a anunțat că i se rezervă un post în cea de-a doua rotație a Cabinetului. Cu alte cuvinte, politicianul liberal a anunțat că va fi ministru din anul 2023.

Rareș Bogdan este în prezent prim-vicepreședinte al PNL și europarlamentar. Rareș Bogdan a precizat că va renunța la funcția de europarlamentar în momentul în care va deveni membru al Guvernului. El a sugerat că știe deja ce post va avea în Guvern dar nu a oferit detalii.

 ”Pe 25 mai 2023 veți fi cu mine în guvern, pe un portofoliu pe care nu vi-l pot spune acum”, a spus Rareș Bogdan.

În PNL, Rareș Bogdan este unul dintre susținătorii lui Florin Cîțu, președintele partidului. La începutul anului 2021, Rareș Bogdan anunța că nicidecum nu dorește postul de președinte PNL. “Mă simt bine la Bruxelles”, spunea, la acel moment, europarlamentarul liberal.

Rareș Bogdan va fi ministru

În anul 2023, Guvernul Ciucă își va înceta activitatea, a decis Coaliția de guvernare. În locul guvernului Ciucă (PNL) va fi instalat un Executiv condus de un premier PSD. Această rotație a fost fixată prin protocolul actualei Coaliții de guvernare, din care fac parte PSD, PNL și UDMR. Acestea sunt partidele care dețin posturi de ministru atât în actualul Executiv cât și în cel care se formează în 2023.

Încă nu se știe cum se va realiza concret rotația cabinetelor în anul 2023. O variantă ar fi ca premierul Ciucă și toți miniștri din subordinea lui să-și dea demisia în 2023, după care s-ar instala un guvern condus de un premier din PSD.

Despre Rareș Bogdan se vehicula informația că va fi membru chiar în Guvernul Ciucă, de exemplu pe postul de ministru de Externe. Totuși, la conducerea MAE a rămas Bogdan Aurescu, acesta fiind diplomat de carieră.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă