0.5 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomePoliticăCiolacu: ANAF a început să-și facă treaba. VIDEO

Ciolacu: ANAF a început să-și facă treaba. VIDEO

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a început “să-şi facă treaba” şi să colecteze aproape de ţinta asumată, astfel că, în luna octombrie, s-a ajuns la un nivel record de 40 de miliarde de lei.

Șeful Executivului a adăugat că, în sfârşit, instituţiile statului încep să arate determinare împotriva celor care fraudează banii românilor.

“Începem cu o veste bună astăzi. ANAF-ul a început să-şi facă treaba, să colecteze aproape de ţinta asumată. În octombrie colectarea veniturilor a ajuns la nivelul record de 40 de miliarde lei şi sunt convins că, păstrând acelaşi ritm până la firmele anului şi ţinând sub control cheltuielile neesenţiale, vom respecta ţinta de deficit agreată cu Comisia Europeană”, a precizat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.


Premierul a remarcat acţiunile “mult mai susţinute” contra evaziunii fiscale din ultimele zile.

“Un argument în plus sunt acţiunile mult mai susţinute contra evaziunii fiscale pe care le-am văzut cu toţii în ultimele zile. Din punctul meu de vedere, în sfârşit, instituţiile statului încep să arate determinare împotriva celor care fraudează banii românilor. Iar a elimina evazioniştii care fură zeci de miliarde de lei anual este cheia pentru a obţine fondurile necesare şi pentru creşterile de pensii şi pentru educaţie şi pentru sănătate”, a transmis Marcel Ciolacu.

Potrivit premierului, anul viitor nu vor fi taxe noi, dar cei care nu le plăteau până acum, trebuie să o facă.

“Am spus foarte clar că anul viitor nu vor fi taxe noi. Şi vreau un singur lucru, în schimb, vreau să-şi plătească taxele şi cei care nu plăteau până acum, cei care fraudau statul român şi care efectiv fură din sănătatea, educaţia şi pensiile românilor”, a completat Ciolacu.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Ucraina a fost atacată în timpul nopții cu 23 de drone de luptă rusești și de o rachetă

Ucraina spune că teritoriul său a fost vizat în timpul nopţii de 23 de drone de luptă ruseşti, precum şi de o rachetă, informează...

ONU apel ca Israel să evite să agraveze situația umanitară deja catastrofală din Gaza

Secretarul general al Națiunilor Unite(ONU), Antonio Guterres, a făcut apel la Israel să evite noi acțiuni care ar agrava situația umanitară deja catastrofală din...

Blinken apreciază că România este un partener foarte apropiat și un aliat foarte apreciat al SUA

România este şi a fost mereu un partener foarte apropiat şi un aliat foarte apreciat, a afirmat, luni, secretarul de stat Antony Blinken, la...
Ultima oră
Pe aceeași temă