24 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSportFotbalCinci formații au promovat în Liga a 2-a. Cine se luptă pentru...

Cinci formații au promovat în Liga a 2-a. Cine se luptă pentru ultimul loc în eșalonul secund

AFC Câmpulung Muscel-2022, Metalul Buzău, CS Afumați, CS Unirea Ungheni și FC Bihor Oradea vor juca în sezonulul viitor al Ligii a 2-a, după rezultatele din returul barajelor de promovarea.

Cele 5 echipe câștigătoare ale barajelor vor evolua în eșalonul secund din sezonul viitor. Totuși, patru dintre învinse vor mai primi o șansă.

Au promovat în Liga 2, după rezultatele din dubla manșă, echipele evidențiate de mai jos:

AFC Metalul Buzău – CSM Focșani 2007 2-0 (1-2 în tur)

Al. Manea (5), Robu (54)

–––

CS Dinamo București – CS Afumați 0-2 (0-1 în tur)

Zaina (8), Iamandache (42)

–––

SCM Râmnicu Vâlcea – AFC Câmpulung Muscel-2022 0-0 (1-2 în tur)

–––

FC Bihor Oradea – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 3-0 (2-2 în tur)

Preklet (42), Jurj (45+1), Gîdea (67)

–––

CS Unirea Ungheni – CS Gloria Bistrița Năsăud 2-1 (2-2 în tur)

Astafei (31, 73), / V. Mihai (68)

Patru formații luptă ultimul loc promovabil

Câștigătoarele celor cinci dueluri în dublă manșă au promovat direct în ediția 2024/2025 a Ligii 2.

Ca urmare a trecerii la un sistem competiţional cu 22 de echipe în Liga 2 din sezonul 2024-2025, al şaselea loc promovabil din Liga 3 va fi ocupat de o echipă dintre învinsele în finalele barajelor.

Aceasta va fi desemnată printr-o competiție formată din semifinale și finală (cu un singur joc pe terenul primei extrase la „împerecherea” ce va avea loc în 7 iunie), la care vor participa cele mai bune 4 dintre cele 5 echipe învinse în finalele barajelor

Un clasament al acestora s-a realizat luând în calcul toate punctele acumulate în cele 4 meciuri de baraj disputate: finale și semifinale. În caz de egalitate la număr de puncte acumulate, conform criteriului enunțat mai sus, departajarea s-a făcut în conformitate cu art. 27 din ROAF al FRF, luând în calcul doar meciurile de baraj-finale și semifinale.

  • SCM Râmnicu Vâlcea – 7 puncte, golaveraj 8-2
  • CSM Focșani 2007 – 7 puncte, golaveraj 5-4
  • CS Dinamo București – 6 puncte, golaveraj 4-4
  • CSC Ghiroda și Giarmata Vii – 4 puncte, golaveraj 4-6
  • CS Gloria Bistrița Năsăud – 3 puncte, golaveraj 4-6

Primele 4 clasate, evidențiate, vor participa în semifinalele într-o singură manșă care se vor disputa pe 12 iunie. Finala care decide ultima echipă promovată va avea loc pe 15 iunie.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă