4 C
București
marți, 6 decembrie 2022
AcasăInternaționalCIA sporește atenția asupra Chinei - A înființat o unitate specială de...

CIA sporește atenția asupra Chinei – A înființat o unitate specială de informații

Directorul Agenţiei Centrale de Informaţii americane (CIA), William Burns, a declarat că va înfiița o unitate specială care vizează sporirea atenţiei asupra Chinei. Cauza principală este perioada de relaţii tensionate între cele mai mari două economii ale lumii.

China Mission Center „intersectează toate domeniile misiunii agenţiei”, CIA fiind îngrijorată că „ameninţarea este de la guvernul chinez, nu de la oameni”, a declarat Burns, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

În primele luni de mandat ale administraţiei Biden, relaţiile cu Beijingul s-au înrăutăţit. Numeroasele dosare, printre care drepturile omului au dus la aceste situații.

În pofida acestor situații, aceștia s-au întâlnit în scopul îmbunătăţirii comunicării bilaterale şi au stabilit cadrul pentru o întâlnire virtuală a celor doi preşedinţi până la finalul anului.

Printre alte măsuri din cadrul reorganizării CIA se află includerea Iran Mission Center, creat de fosta administraţie Trump, într-o unitate mai mare specializată pe Orientul Mijlociu şi fuzionarea unităţii consacrate Coreei cu unitatea Asia de Est-Pacific.

Sursa – Digi24

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

România în Schengen: Cătălin Predoiu a discutat cu ambasadoarea Regatului Suediei, Therese Hyden

Poziţia Guvernului de la Stockholm de susţinere a intrării României în spaţiul Schengen, Legile Justiţiei şi activitatea procurorilor din România care anchetează infracţiuni din...
00:01:04

Vulcanul Java din Indonezia obligă mii de oameni să se evacueze

Vulcanul Java din Indonezia a obligat mii de oameni să se evacueze din calea cenușei ce a fost aruncată în zona din jurul lui....

Comisar european: Europa va intra în recesiune la iarnă

Europa va intra în recesiune la iarnă iar revenirea pe creştere nu se va întâmpla înainte de primăvara anului următor, a declarat luni comisarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă