17.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăEconomieAutoChinezii de la Cherry vor lansa, în Europa, modele SUV de la...

Chinezii de la Cherry vor lansa, în Europa, modele SUV de la trei mărci

Producătorul chinez de automobile Chery va lansa modele SUV de la trei mărci de mașini în Europa în următorii doi ani și ar putea decide asupra construcției unei fabrici de asamblare în Europa de îndată în 2024.

Chery, producătorul auto numărul 8 din China după volumul vânzărilor în 2022, se alătură unui număr tot mai mare de producători auto chinezi – de la liderul de piață BYD până la rivalii mai mici Xpeng și Nio – cu planuri de expansiune europeană, pe măsură ce concurența se intensifică la nivel intern și cererea internă scade.

Directorul general al Chery Europe, Jochen Tueting, a declarat pentru Reuters că producătorul auto se pregătește să-și lanseze mărcile Omoda și Jaecoo pe toate piețele europene majore, precum Germania, Marea Britanie, Spania, Italia și Franța.

Până la sfârșitul anului 2025, compania va lansa trei modele de SUV pentru fiecare marcă, cu un amestec de mașini complet electrice, pe combustibili fosili și hibride plug-in pentru a servi diferite părți ale Europei. Vânzările de vehicule electrice sunt mai mari, de exemplu, în țările din vestul Europei decât în ​​piețele din sud, a spus Tueting.

„Ne concentrăm puternic cu aceste două mărci pe segmentul SUV în creștere, pentru a ne asigura că putem dezvolta vânzări semnificative relativ rapid”, a spus el.

Exlantix, model complet electric al producătorului de automobile, va debuta până la începutul anului 2025, a spus Tueting.

La începutul acestui an, Huawei din China a anunțat un parteneriat cu Chery și Anhui Jianghuai Automobile Group pentru a dezvolta vehicule electrice.

În timp ce parteneriatul are aceeași platformă EV ca și marca Exlantix, proiectul Huawei se concentrează pe piața chineză, a spus Tueting.

Mai târziu în acest an, Chery va lansa vânzările versiunii cu motor cu combustie a crossover-ului său compact Omada 5 – cu un rating de siguranță de cinci stele Euro NCAP – în Spania și va vinde atât o versiune pe combustibili fosili, cât și o versiune complet electrică în Germania din aprilie. .

„Omada 5 se va vinde cu aproximativ 30.000 de euro, și credem că va fi foarte competitiv la preț”, a spus Tueting.

Investigația UE, nu pare a-i îngrijora pe chinezi

Comisia Europeană a lansat o investigație pentru a stabili dacă să impună tarife punitive pentru a proteja producătorii auto din UE împotriva importurilor mai ieftine de vehicule electrice din China despre care spune că beneficiază de subvenții de stat.

Dar Tueting a spus că Chery nu este îngrijorat de investigație, deoarece dacă vânzările vor funcționa conform așteptărilor, ar putea decide asupra construcției unor fabrici de asamblare în Europa de îndată ce 2024.

„Oriunde avem încredere din partea pieței că putem vinde volume adecvate, acesta este pentru noi indicația că ar trebui să avem și producție locală”, a spus el.

Totuși, mărcile chineze de vehicule electrice se confruntă și cu provocări în Europa în ceea ce privește recunoașterea scăzută a mărcii și costurile ridicate de import.

Între timp, Chery se gândește dacă să cumpere o fabrică de asamblare existentă de la un producător vechi sau să-și construiască propria sa, a spus Tueting.

Compania are 10 fabrici de asamblare în afara Chinei.

Anul acesta, Chery se așteaptă să dubleze cele 450.000 de mașini pe care le-a exportat în 2022, aducând vânzările totale de unități pentru 2023 aproape de 2 milioane de mașini, a spus Tueting.

Răzvan Zamfir
Răzvan Zamfir
Răzvan este în presă de două decenii, fiind jurnalist atât de presă scrisă cât și de online. Și-a început cariera scriind articolele la mașina de scris, fiind licențiat în filosofie. Și-a perfectat apoi cunoștințele în jurnalismul de business și financiar. Are în portofoliu nume mari de presă precum Bursa, Capital, Business Cover – pe care l-a coordonat, Economica sau Economedia. Este autor România Liberă din iulie 2023.
Cele mai citite

Tarom este salvat. Compania primește 100 de milioane de euro, aprobate de Comisia Europeană

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi validarea ajutorului de stat pentru compania aeriană Tarom. Este vorba de aproape 100 de milioane de euro, aprobaţi...

Gabriela Firea, promisiune pentru bucureșteni: „Blocurile sociale începute când eram primar au fost blocate. Le voi finaliza”

Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, promite că va finaliza, în cazul în care va câştiga alegerile locale, blocurile sociale începute când era...

Activiștii de partid și mafia universitară decid cine va verifica plagiatele

Am mai scris în repetate rânduri că Legea învățământului superior a fost gândită de mafia universitară, doar pentru a servi intereselor sale, pentru a-i...
Ultima oră
Pe aceeași temă