3.6 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeȘtirile zileiChinezii de la Alibaba dezvăluie un upgrade al sistemului de inteligență artificială

Chinezii de la Alibaba dezvăluie un upgrade al sistemului de inteligență artificială

Concurență mare pe piața “inteligenței artificiale”. Chinezii de la Alibaba vin cu un upgrade pentru sistemul lor, pentru a provoca Microsoft și Amazon.

Unitatea de cloud computing a gigantului tehnologic chinez Alibaba a dezvăluit cea mai recentă versiune a modelului său de inteligență artificială (AI), în timp ce își croiește un loc în China pentru a rivaliza cu giganți americani precum Amazon și Microsoft, notează Euronews.

Cofondatorul companiei, Joe Tsai, a dezvăluit așa-numitul model AI Tongyi Qianwen 2.0, cel mai recent model lingvistic de mari dimensiuni al său pentru antrenarea chatbots, care funcționează în limbile engleză și chineză.

Compania a anunțat platforma sa de servicii GenAI, care permite companiilor să își construiască propriile aplicații de inteligență artificială generativă folosind propriile date. Acest lucru ar elimina accesul terților la date.

“Ne propunem să fim cel mai deschis cloud în era inteligenței artificiale”, a declarat Tsai, potrivit South China Morning Post, la conferința tehnologică Apsara, care a avut loc marți în Hangzhou, capitala provinciei Zhejiang din estul țării.

“Sperăm că, prin intermediul acestei platforme de cloud, va deveni mai ușor și mai accesibil pentru toată lumea să dezvolte și să utilizeze IA”, a spus el, adăugând că dorește să transforme IA într-un instrument de productivitate uriaș, în special pentru întreprinderile mici și mijlocii.

În timp ce unitatea cloud a Alibaba deservește în prezent 80% dintre companiile chineze de tehnologie și jumătate dintre firmele de modele lingvistice de inteligență artificială din țară, potrivit lui Tsai, aceasta are o concurență dură în străinătate.

Azure OpenAI Studio de la Microsoft și Bedrock de la Amazon Web Service sunt lider pe piețele internaționale.

Săptămâna trecută, acestea au raportat profituri uriașe, care s-au datorat în mare parte implementării AI în serviciile sale de cloud.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:00:33

VIDEO. Netanyahu: “Israelul nu dorește să facă rău civililor din Gaza”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat sâmbătă (2 decembrie) că Israelul continuă să lucreze în coordonare cu SUA și organizațiile internaționale pentru a defini...

Atac la Paris, lângă Turnul Eiffel. Un francez a ucis un turist german. Alte două persoane sunt rănite

Un tânăr francez, cunoscut ca având simpatii islamiste, dar și, aparent, cu tulburări psihice, a atacat mai mulți trecători în centrul Parisului, în apropiere...

VIDEO. Universitatea Cluj, victorie împotriva FC U Craiova

FC Universitatea Cluj s-a impus în fața echipei FC U Craiova cu scorul de 2-1 (1-1), într-un meci desfășurat duminică pe Cluj Arena, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă