4 C
București
marți, 6 decembrie 2022
AcasăInternaționalChina continuă amenințările la adresa Taiwanului. Exerciții militare chiar lângă insulă

China continuă amenințările la adresa Taiwanului. Exerciții militare chiar lângă insulă

Militari chinezi au efectuat exerciţii în care au simulat operaţiuni de asalt într-o provincie situată foarte aproape de Taiwan, în contextul tensiunilor din ultimele săptămâni, informează agenţia Reuters, conform unui anunț al administraţiei de la Beijing de luni.

Într-un articol publicat în propriul jurnal, armata chineză a dezvăluit că în ultimele zile au avut loc exerciţii militare în cursul cărora au fost simulate aterizări pe plajă şi misiuni de asalt în provincia Fujian, situată foarte aproape de Taiwan. „Militarii au exersat misiuni de ocupare a plajelor şi sarcini de luptă”, a transmis armata chineză.

Rampa de lansare a unei eventuale invazii militare chineze asupra Taiwanului ar putea fi provincia chineză Fujian, situată foarte aproape de Taiwan.

La începutul lunii octombrie, China a trimis sute de avioane militare în spaţiul aerian al Taiwanului. Taiwanul este considerat de Administraţia de la Beijing teritoriu chinez şi a avertizat că ar putea utiliza forţa militară pentru menţinerea suveranităţii.

Conform administraţiei de la Taipei, Taiwanul este independent şi avertizează că îşi va apăra democraţia şi libertăţile.
Tsai Ing-Wen, preşedintele Taiwanului, a fixat ca prioritate modernizarea forţelor armate, concentrându-se pe sisteme mobile de armament.
Preşedintele Tsai Ing-Wen a atras atenţia că o eventuală ocupare a Taiwanului de către armata chineză ar genera efecte „catastrofale” asupra păcii în Asia, conform unui articol publicat recent în revista Foreign Affairs.

După amplificarea tensiunilor Japonia şi Australia s-au arătat îngrijorate şi au lansat apeluri la dialog între Beijing şi Taipei.

Statele Unite au denunţat activităţile militare chineze şi au transmis că menţin angajamentele de apărare a Taiwanului. Statele Unite au relaţii neoficiale cu Administraţia proindependenţă din Taiwan şi au aprobat recent vânzarea unor sisteme antiaeriene în valoare de 750 de milioane de dolari. Acest lucru a stârnit furia Beijingului.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Comisar european: Europa va intra în recesiune la iarnă

Europa va intra în recesiune la iarnă iar revenirea pe creştere nu se va întâmpla înainte de primăvara anului următor, a declarat luni comisarul...

FIFA a demarat o procedură disciplinară împotriva câtorva jucători din Uruguay

FIFA a deschis o procedură disciplinară împotriva jucătorilor din Uruguay Jose Maria Gimenez, Diego Godin, Fernando Muslera și Edinson Cavani, după ce jucătorii s-au...

Xi Jinping merge într-o vizită oficială în Arabia Saudită

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va efectua, joi, o vizită oficială în Arabia Saudită, pe fondul tensiunilor pe care ambele ţări le au cu Statele...
Ultima oră
Pe aceeași temă