16 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSocialEducațieChestionarul antidrog realizat de Prefectura Capitalei: 60,2% dintre elevi sunt de acord...

Chestionarul antidrog realizat de Prefectura Capitalei: 60,2% dintre elevi sunt de acord cu introducerea testelor antidrog în şcoli

60,2% dintre respondenţi sunt de acord cu introducerea testelor antidrog în şcoli, iar 50% sunt de acord cu efectuarea periodică a analizelor de sânge în vederea depistării substanţelor în sânge, iar 77,2%, consideră că introducerea cursurilor antidrog în programa şcolară ar fi foarte benefică pentru tineri, este rezultatul chestionarelor din școli la care au răspuns 20.000 de elevi.

„Astfel, 60,2% dintre respondenţi sunt de acord cu introducerea testelor antidrog în şcoli, iar 50% sunt de acord cu efectuarea periodică a analizelor de sânge în vederea depistării substanţelor în sânge”, arată comunicatul de presă al Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti.

O majoritate covârşitoare dintre elevi, 77,2%, consideră că introducerea cursurilor antidrog în programa şcolară ar fi foarte benefică pentru tineri.

Mai mult, 61% dintre cei peste 20.000 de elevi care au răspuns chestionarului consideră că persoanele care consumă substanţe interzise sunt mai degrabă persoane cu afecţiuni, nu infractori, mai indică sursa citată.

În urmă cu câteva luni, Instituţia Prefectului Municipiul Bucuresti a iniţiat o amplă dezbatere publică cu privire la introducerea unor măsuri de prevenţie a consumului de substanţe interzise şi de droguri în rândul tinerilor şi elevilor din şcolile bucureştene.

În acest sens, prefectul Capitalei Rareş Hopincă a anunţat realizarea unui amplu sondaj la nivelul Capitalei, pentru care au răspuns peste 20.000 de elevi, mai spune sursa menţionată.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cristina
Cristina
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă