14.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCetățenii din Sectorul 6 pot interacționa digital cu primăria

Cetățenii din Sectorul 6 pot interacționa digital cu primăria

Autoritatea pentru Digitalizarea României salută inițiativa Primăriei Sectorului 6 de a se înrola în ROeID, în dorința de a fi cât mai aproape de cetățeni. Aplicația mobilă ROeID, lansată de ADR în colaborare cu Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, oferă o modalitate inovativă de gestionare a conturilor pentru serviciile publice, toate fiind accesibile printr-un singur login, se arată într-un comunicat de presă.

Începând de acum, toți bucureștenii din Sectorul 6 pot utiliza contul unic pentru a interacționa digital cu primăria, cont care poate fi folosit și în raport cu restul platformelor interconectate cu ROeID, precum Ghișeul.ro.

Cu doar un selfie, o fotografie a cărții de identitate și un video scurt, cetățenii își pot crea contul unic, fără a mai fi nevoie să se deplaseze la ghișee și fără a mai sta la cozi interminabile.

Aplicația permite o accesare cât se poate de facilă a serviciilor publice digitale și este disponibilă în Google Play Store și Apple App Store.

„Identitatea electronică este o prioritate pentru Autoritatea pentru Digitalizarea României, iar ROeID reprezintă un pas important în această direcție. Practic, continuăm să implementăm mijloace prin care românii să aibă un acces facil și automatizat la servicii, iar totul să fie realizat în cele mai securizate condiții.

Această eficientizare a proceselor este foarte necesară pentru a optimiza procedurile și a obține o productivitate mai mare în administrație, dar și pentru a facilita viața de zi cu zi atât a cetățenilor, cât și a funcționarilor publici, a declarat Dragoș Vlad, președintele Autorității pentru Digitalizarea României.

De remarcat este faptul că și românii din afara țării pot utiliza ROeID în relația cu instituțiile și își pot rezolva problemele fără a se mai întoarce în România, plățile la ANAF, obținerea gratuită a cazierului judiciar, plata taxelor sau impozitelor devenind acum extrem de facile.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Sârbii din Kosovo participă la un referendum pentru revocarea primarilor albanezi

Etnicii sârbi din provincia Kosovo sunt chemați la un referendum în care să se pronunțe asupra revocării primarilor albanezi din mai multe localități ale...

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...
Ultima oră
Pe aceeași temă