1.2 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeInternaționalCEO-ul Adidas: "Kanye West nu a vrut să facă remarci antisemite"

CEO-ul Adidas: “Kanye West nu a vrut să facă remarci antisemite”

Bjorn Gulden, directorul executiv al Adidas, i-a luat apărarea artistului cunoscut anterior sub numele de Kanye West, spunând că nu crede că a avut intenții de a face remarci antisemite, care au dus la eliminarea colaborării sale profitabile cu gigantul german de îmbrăcăminte sportivă Yeezy, notează Reuters.

Adidas a pus capăt parteneriatului cu West, care acum poartă numele de Ye, în octombrie 2022, după ce acesta a stârnit indignare cu postările sale de pe rețelele de socializare despre evrei.

Comentând scandalul care a costat Adidas zeci de milioane de euro (vânzări pierdute), Gulden a declarat la podcastul “In Good Company” că Ye a făcut unele declarații care nu au fost “atât de bune”.

“Nu cred că a vrut să spună acele lucruri și nu cred că este o persoană rea – doar că așa a părut”, a spus directorul general într-un episod difuzat pe 13 septembrie.

De asemenea, Gulden l-a lăudat pe Ye ca fiind “unul dintre cei mai creativi oameni din lume… atât în muzică, cât și în ceea ce privește cultura de stradă”.

Aflat anterior la cârma rivalului Puma, Gulden a fost adus la bordul Adidas în calitate de director general la începutul anului 2022 pentru a reconstrui brandul după ce s-a confruntat cu consecințele controversei.

În luna mai, după ce a analizat ce va face cu stocurile nevândute de Yeezy, Gulden a anunțat că Adidas va vinde o parte din marfă și va dona o parte din încasări unor organizații care militează împotriva rasismului și antisemitismului.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă