26.8 C
București
duminică, 26 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiCel mai nou sondaj confirmă: referendumul pentru familie va fi validat

Cel mai nou sondaj confirmă: referendumul pentru familie va fi validat

Sondajul, efectuat după desfășurarea Comitetului Exectutiv Național al PSD, arată că, dintre românii care vor merge să voteze la referendumul familiei, aproximativ 85% au declarat că vor vota opțiunea „DA”. Mai precis, Mirel Palada susține pe contul său de Facebook că „despre rezultatul votului, acesta este fără putință de tăgadă. Votul DA este dominant. Singura incertitudine este dacă procentul începe cu 8 sau cu 9. Adică optzeci și ceva sau nouăzeci și ceva.”

Cât privește participarea, Sociopol a folosit două metode. Prima, pe baza propriei intenții, arată că 48% dintre respondenți spun că vor participa cu siguranță, alți 17% că probabil vor merge la vot, în timp ce 5 procente spun că probabil nu vor vota și 11% afirmă că vor boicota referendumul.

După a doua metodă, numită „înțelepciunea mulțimilor”, estimarea medie a participării la vot este de 35% din total populație oficială.

Din totalul populației cu drept de vot, 41% ar vota „DA” la Referendum, 7% ar vota „NU”, iar 34% vor boicota această consultare populară. Dintre cei care au declarat că nu vor boicota referendumul pe 6-7 octombrie, 85% spun că vor vota „DA” și 15% că vor vota „NU”.

Sondajul a fost desfășurat în perioada 22-27 septembrie, pe un eșantion de 1004 persoane, prin interviuri telefonice (CATI). Marja de eroare este de +/- 3%, la un nivel de încredere de 95%.

Cele mai citite

Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua drapelului

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, duminică, într-un mesaj transmis cu prilejul Zilei Drapelului Naţional, că tricolorul reprezintă un liant puternic între prezent, trecut şi viitor,...

Maia Sandu ar putea face o vizită la Kiev

Președinta Maia Sandu ar putea face o vizită la Kiev, unde ar urma să aibă o întâlnire cu președintele Volodimir Zelenski. "Există un asemenea...

Cel mai bun program educațional din UE este “Traista cu sănătate”, desfășurat în România

Cel mai bun program educațional din UE este “Traista cu sănătate”, desfășurat în România. Acest titlu a fost acordat de Comisia Europeană. Programul „Traista cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă