13.9 C
București
luni, 18 octombrie 2021

CCR discută moțiunea de cenzură pe 28 septembrie

Curtea Constituțională a României a stabilit un nou termen în care va dezbate sesizarea Guvernului privind moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR. Este vorba despre data de 28 septembrie, după congresul liberalilor.

Dezbaterea are loc trei zile după ce se va desfășura congresul de alegeri din PNL, unde actualul președinte Ludovic Orban candidează împotriva premierului Florin Cîțu.


Curtea Constituțională a României va dezbate pe 28 septembrie sesizarea premierului Florin Cîțu privind moţiunea împtriva sa. Șeful Executivului acuză în documentul depus pe 8 septembrie că au fost încălcate procedurile de inițiere și depunere a moțiunii, referindu-se la scandalul semnăturilor electronice, și susține că Parlamentul a anunțat prea târziu Guvernul despre moțiune.

Invocând această sesizare către CCR, liberalii au reuşit până acum să blocheze dezbaterea şi votul moţiunii, ei fiind sprijiniţi în acest demers de către PSD.

Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Ultima oră
Pe aceeași temă