26 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSocialCâți bani vor primi pasagerii pentru zborurile anulate luni de TAROM

Câți bani vor primi pasagerii pentru zborurile anulate luni de TAROM

Reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au anunțat că TAROM va despăgubi pasagerii pentru zborurile anulate de luni, oferind compensații cuprinse între 250 și 600 de euro.

În urma anulării unui număr semnificativ de zboruri operate de TAROM luni, 8 iulie 2024, conducerea ANPC s-a întâlnit marți cu reprezentanții companiei pentru a discuta modalitățile de despăgubire a pasagerilor afectați.

ANPC a confirmat că TAROM va compensa toți pasagerii care au achiziționat bilete direct de la companie și care depun cerere de rambursare a compensațiilor, conform legii.

”În contextul incidentelor legale de anularea unui număr important de zboruri operate de compania TAROM, pe data de 8.07.2024, conducerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a invitat, la sediul său, pe 9.07.2024, reprezentanţii acestei companii, pentru a discuta modalităţile concrete prin care pasagerii afectaţi de aceste anulări vor fi despăgubiţi. Din discuţie a reieşit că, în urma evenimentelor de pe 8.07.2024, TAROM va despăgubi toţi pasagerii care au achiziţionat bilete direct de la companie şi care depun cerere de rambursare a compensaţiilor, conform legii”, au anunţat reprezentanţii ANPC.

Ce sume pot primi pasagerii zborurilor anulate

Potrivit Regulamentului european 261/2004, pasagerii au dreptul la următoarele compensații:

  • 250 de euro pentru zborurile de 1.500 kilometri sau mai puțin.
  • 400 de euro pentru zborurile intracomunitare de peste 1.500 kilometri și pentru toate zborurile cuprinse între 1.500 și 3.500 kilometri.
  • 600 de euro pentru toate celelalte zboruri.
Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttp://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Echipament moto BMW: ghidul complet pentru siguranță și confort pe două roți

Siguranța și confortul sunt priorități fundamentale pentru orice motociclist pasionat. Fie că ești un începător entuziast, fie un rider experimentat, alegerea echipamentului potrivit poate face diferența...
Ultima oră
Pe aceeași temă