20 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalCâteva mii de persoane au defilat sâmbătă la Munchen împotriva summitului G7

Câteva mii de persoane au defilat sâmbătă la Munchen împotriva summitului G7

Câteva mii de persoane au defilat sâmbătă la Munchen împotriva summitului G7 ce se va ține în apropiere de capitala Bavariei.

Mii de manifestanţi s-au adunat sâmbătă la Munchen împotriva summitului G7 care va începe duminică nu departe de capitala bavareză, relatează AFP.

În jur de 4.000 de persoane, conform poliţiei, 6.000, potrivit organizatorilor, s-au reunit la apelul a 15 ONG-uri de apărare a mediului şi de luptă împotriva inegalităţilor.

Participarea a rămas totuşi sub aşteptări, după ce organizatorii prevăzuseră că 20.000 de persoane vor răspunde apelului sub sloganul: ‘Criză climatică, extincţia speciilor, inegalităţi: echitatea este altceva!’.

Printre aceste mii de persoane ce au protestat la Munchen contra summitului G7 au putut fi regăsiți apărători ai mediului şi antiglobalişti

Apărători ai mediului şi antiglobalişti vor să-şi facă auzită vocea în timp ce liderii principalelor şapte state industrializate se vor reuni până marţi la castelul Elmau, la circa 100 km de Munchen, la poalele Alpilor bavarezi, conform agerpres.ro.

‘Ţările G7 sunt responsabile de o treime din emisiile de gaze cu efect de seră, deşi nu reprezintă decât 10% din populaţia’ mondială, a afirmat Illayda, o tânără de 21 ani, membră a organizaţiei WWF.

Un important dispozitiv de poliţie a fost desfăşurat în centrul Munchenului de către autorităţi, care vor să evite cu orice preţ repetarea violenţelor care au marcat summitul G20 de la Hamburg din 2017.

La finalul marşului de sâmbătă au avut loc incidente sporadice, între poliţişti puternic echipaţi şi un grup de manifestanţi îmbrăcaţi în negru ce se prezentau drept ‘blocul anticapitalist’, a constatat AFP.

Poliţia le-a cerut unora dintre ei să-şi descopere feţele şi a procedat la o arestare.

Şi alte acţiuni de contestare a summitului G7 sunt prevăzute în Germania, în primul rând un marş duminică la Garmisch-Partenkirchen, orăşelul cel mai apropiat de Elmau.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cele mai aglomerate Vămi în weekendul prelungit de Sfânta Maria

Cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei au fost ieri, 13 august, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire,...

Aproape 4.400 de ucraineni au cerut azil în România

De la începerea conflictului din țara vecină, 4.372 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. În ultimele 24 de ore a fost depusă o...

Șefa DIICOT, Oana Schmidt Hăineală, acuzată de Dincă în dosarul dispariției Alexandrei Macesanu  și a Luizei Melencu

Publicația Gândul a continuat seria dezvăluirilor din interviul luat în exclusivitate, din închisoare, a “monstrului de la Caracal” care au luat-o în vizor și...
Ultima oră
Pe aceeași temă