6.6 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăPoliticăCătălin Drulă: „USR atacă toate rundele de alegeri din 2024 cu dorinţa...

Cătălin Drulă: „USR atacă toate rundele de alegeri din 2024 cu dorinţa de a le câştiga”

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, soune că Uniunea Salvaţi România vrea să atace toate rundele de alegeri din anul 2024 cu dorința de a le câștiga, inclusiv pe cele prezidenţiale.

„USR este în prezent liderul opoziţiei democratice din România. Asta nu e o medalie, este un lucru care te obligă. Te obligă să oferi României o alternativă la anul. Şi e un punct de evoluţie pentru noi, pe care am vrut să îl am în plenul Congresului, discutând cu 800 de colegi, să le spun: ‘Vedeţi că avem o responsabilitate pe umerii noştri’. Nu mergem la alegeri, aşa, cu un fel de plan mic – ‘domnule, câte voturi vom lua, aşa o fi şi vedem noi după’. Vrem să fim alternativa majoră, asta însemnând că atacăm toate rundele de alegeri cu dorinţa de a le câştiga, inclusiv pentru preşedintele României. Aţi văzut cât de important e preşedintele României. Şi eu cred că este o oportunitate şi o şansă foarte bună la anul să schimbăm această putere”, a spus liderul USR, pentru B1 TV.

El a menţionat că USR are un mesaj de reformă şi că se bazează pe dorinţa de schimbare din societate. Potrivit acestuia, inflaţia a fost determinată „în foarte mare parte de politicile” acestui guvern.

„Au explodat deficitul cu cheltuieli nesăbuite şi nemăsurate, făcute pentru această clientelă de partid. Credeţi că va veni domnul Ciolacu să spună ‘gata, s-a terminat petrecerea!’ şi să taie aceste cheltuieli?”, a întrebat liderul USR.

Cătălin Drulă a mai declarat că, în perioada următoare, va fi elaborat un program de guvernare care să plece de la PNRR şi de la principiile liberalismului pro-european, discuţiile desfăşurându-se în cadrul unei largi dezbateri în societate.

„Eu o văd ca o reuniune de energii care simt că există în societate. Nu este doar despre partidul X sau partidul Y. Desigur că structuri, forme deja organizate de a face politică adunându-se într-un pol mai mare ajută foarte mult, dar cred că există energii chiar mai mari în societate care îşi doresc să pună umărul la o construcţie validă şi lor ne adresăm în egală măsură. Şi e important să pornim de la ce vrem să facem. Aceasta nu este doar o mişcare tactică de adunat nişte procente. Eu cred că există un potenţial mult mai mare decât sondajele acestei zile. De altfel, istoria ne arată: atunci când forţele reformiste să unesc împotriva PSD-ismului se duce în zona aceea de bazin de voturi de 5 – 6 milioane, când vorbim de prezidenţiale”, a spus el. 

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Cine sunt primi 10 candidații PSD la alegerile europarlamentare din 2024

Chiar dacă PSD și PNL au anunțat că vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, PSD și-a cam...

Cine sunt primi 10 candidații PSD la alegerile europarlamentare din 2024

Chiar dacă PSD și PNL au anunțat că vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, PSD și-a cam...
Ultima oră
Pe aceeași temă