23.5 C
Bucharest
Saturday, 23 September 2023
HomeInternaționalCasa Albă: Manevrele militare ale Chinei s-ar putea solda cu răniți

Casa Albă: Manevrele militare ale Chinei s-ar putea solda cu răniți

Manevrele militare ale Chinei, considerate drept “agresive” de Washington, s-ar putea solda în cele din urmă cu răniți, a avertizat luni Casa Albă, după un incident maritim în weekend, relatează AFP.

Marina americană a acuzat sâmbătă o navă chineză de a se fi deplasat în zigzag într-un mod “periculos” în jurul unuia dintre distrugătoarele sale care naviga în strâmtoarea Taiwan împreună cu o navă canadiană, la mai puţin de 10 zile după un incident aerian între cele două ţări în regiune.

“Este doar o chestiune de timp până când cineva va fi rănit”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al SUA, John Kirby, într-o conferinţă de presă, potrivit agerpres.ro.

Manevrele militare ale Chinei s-ar putea lăsa cu mulți răniți, acestea fiind periculoase, dar și neprofesionale

El a denunţat o serie de manevre atât “periculoase”, cât şi “neprofesionale”, în opinia sa.

Pentagonul a criticat duminică acţiunile “din ce în ce mai riscante” ale armatei chineze în Asia.

Pe 26 mai, pilotul unui avion de vânătoare chinez a efectuat o “manevră agresivă nejustificată” în apropierea unui avion de recunoaştere american care survola Marea Chinei de Sud, potrivit militarilor americani.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Când se instalează ASTENIA de toamnă și cum o putem trata

Factorii care pot contribui la instalarea asteniei de toamnă sunt multipli. Pe timpul zilei, durata de lumină scade, iar temperaturile la fel, ceea ce face...

Cine este Dumitru Buzatu, baronul de Vaslui, bugetar o viață întragă, cu 14 case și terenuri

În anul 2022, Buzatu a avut un salariu de la Consiliul Județean în valoare de 164.268 de lei. La acest venit s-a adăugat...

Doliu la echipa de fotbal condusă de Gigă Hagi

Fostul fotbalist Cătălin Agafiței a murit joi, 21 septembrie, la vârsta de 47 de ani.Cătălin Agafiței a pierdut lupta boala la numai 47...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies