12 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021
AcasăȘtirile zileiCăruţele sau cărucioarele, interzise în Ploieşti pentru că poluează

Căruţele sau cărucioarele, interzise în Ploieşti pentru că poluează

Potrivit hotărârii de Consilul Local, de la 1 noiembrie, “se interzice accesul şi deplasarea vehiculelor cu tracţiune animală pe raza administrativ teritorială a municipiului Ploieşti”. Amenda pentru cei care încălcă hotărârea este cuprinsă între 500 şi 1.000 lei.

Prin aceeaşi hotărâre a fost interzisă şi “utilizarea vehiculelor trase sau împinse cu mâna şi a vehiculelor cu tracţiune animală pentru transportul deşeurilor de orice natură”. În acest caz, cei care vor fi prinşi încălcând legea vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 1.000 şi 5.000 lei.

În ambele situaţii, vehiculul este ridicat, acesta putând fi recuperat după 10 zile lucrătoare de cei care pot face dovada proprietăţii, dar după achitarea amenzii şi cheltuielilor de transport şi depozitare.

Dacă nu sunt revendicate, vehiculele se vând.

Potrivit hotărârii de Consiliu Local, în oraş sunt permise vehicule cu tracţiune animală dacă acestea sunt folosite în cadrul unor manifestări cultural artistice, aprobate în prealabil.

Viceprimarul din Ploieşti, Cristian Ganea, a declarat că a fost luată această măsură întrucât căruţele încurcau circulaţia şi circulau nesemnalizate pe timpul nopţii, fiind un real pericol.

“Cei care conduc astfel de vehicule ridică gunoaie rezultate în urma construcţiilor, deşeuri menajere sau vegetale, tranzitează municipiul şi le aruncă în locuri nepermise. Acei cai fac şi ei mizerie. Zona Dâmbu e cea mai afectată, sunt afectate şi spaţiile verzi. E o formă de poluare. În plus, căruţele umblă nesemnalizate noaptea, iar ziua încurcă circulaţia. Nu au ce căuta pe căi publice aceste atelaje, inclusive cărucioarele împinse sau trase cu mâna”, a declarat Ganea.

Potrivit HCL, în termen de 15 zile, cel amendat poate achita jumătate din minimul amenzii.

Cele mai citite

Halele Obor, redeschise parțial. FOTO

Halele Obor au fost redeschise, parţial, ca urmare a remedierii deficienţelor constatate, zilele trecute, de către inspectorii de la protecţia consumatorilor, a anunţat Autoritatea...

Ciucă, întâlnire cu Nicușor Dan și cu Rafila

Prim-ministrul Nicolae Ciucă se întâlneşte, astăzi, cu primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, în aceeaşi zi având programată o întrevedere de lucru cu ministrul...

Africa de Sud reacționează: Interdicțiile de călătorie sunt nejustificate

Africa de Sud a declarat că restricțiile de călătorie din cauza Omicron, sunt nejustificate, conform Reuters. Ministrul Sănătății, Joe Phaahla, a declarat într-o conferință de...
Ultima oră
Pe aceeași temă