0.2 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeȘtirile zileiCând reporneşte platforma IMM Invest

Când reporneşte platforma IMM Invest

Dumitru Nancu a precizat că se lucrează încă de vineri la repornirea aplicaţiei şi s-a lucrat şi sâmbătă şi duminică. „Astăzi va ieşi ministrul Finanţelor şi va anunţa data şi ora la care se va relua această aplicaţie”, a declarat Nancu.

El a precizat că „nu există criteriul «primul venit, primul servit»”, deoarece programul se va derula timp de şase ani, până în 2026. „Aplicaţia va rămâne deschisă până la 31 decembrie şi apoi se va deschide anul următor”, a explicat el.

Aplicaţia Invest IMM, care trebuia lansată vineri, a fost blocată din momentul deschiderii şi este total nefuncţională, chiar şi la acest moment.

Dumitru Nancu a spus că vineri, la ora 10, când a fost lansat site-ul IMM Invest, platforma a înregistrat 397.000 de accesări pe minut, un volum prea mare pentru a mai fi susţinut de platformă. El a menţionat că există suspiciuni şi pentru un atac cibernetic.

După blocaj, FNGCIMM a apelat la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) şi la Centrul Naţional Cyberint, structură aflată în coordonarea Serviciului Român de Informaţii (SRI). 

„Această aplicaţie este una transparentă şi acum se fac toate demersurile ca, în baza unui protocol de colaborare, să fie transferată către STS şi gestionată Cyberint, aflată în coordonarea SRI. Poate este greşeala noastră că nu am spus că această aplicaţie funcţionează ca un Registru electronic, în care microîntreprinderile se înregistrează, dosare sunt trimise către bănci. Băncile decide ce IMM-uri se califică pentru imprumuturile fără donândă şi trimit apoi cererea de creditare către FNGCIMM”, a precizat Nancu.

Peste 40.000 de intreprinderi mici si mijlocii sunt asteptate sa se inscrie in Programul guvernamental IMM Invest România. Potenţialii beneficiari îşi vor putea asigura lichidităţile pentru derularea activităţii curente sau pentru investiţii, prin accesarea de finanţări garantate.

Cele mai citite

Confruntări cu poliția la un marş al israelienilor de extremă dreaptă din Ierusalim

Confruntări cu poliţia au avut loc la începutul unui marş al israelienilor de extremă dreaptă joi seară la Ierusalim, potrivit martorilor, informează agenţia DPA,...

O companie a PMB vrea despăgubiri de doar 5.000 de euro de la firma care a întârziat finalizarea pasajului Doamna Ghica

Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti S.A., companie care realizează servicii de proiectare şi lucrări de construcție aferente obiectivelor de investiții ale municipalităţii,...

CM Handbal feminin: România a pierdut cu Germania 22-24, dar păstrează șanse matematice la calificare după ce Japonia a învins Danemarca cu 27-26

România a fost învinsă de Germania cu scorul de 24-22 (9-12), joi seara, la Herning (Danemarca), în Grupa a III-a principală a Campionatului...
Ultima oră
Pe aceeași temă