20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCând reporneşte platforma IMM Invest

Când reporneşte platforma IMM Invest

Dumitru Nancu a precizat că se lucrează încă de vineri la repornirea aplicaţiei şi s-a lucrat şi sâmbătă şi duminică. „Astăzi va ieşi ministrul Finanţelor şi va anunţa data şi ora la care se va relua această aplicaţie”, a declarat Nancu.

El a precizat că „nu există criteriul «primul venit, primul servit»”, deoarece programul se va derula timp de şase ani, până în 2026. „Aplicaţia va rămâne deschisă până la 31 decembrie şi apoi se va deschide anul următor”, a explicat el.

Aplicaţia Invest IMM, care trebuia lansată vineri, a fost blocată din momentul deschiderii şi este total nefuncţională, chiar şi la acest moment.

Dumitru Nancu a spus că vineri, la ora 10, când a fost lansat site-ul IMM Invest, platforma a înregistrat 397.000 de accesări pe minut, un volum prea mare pentru a mai fi susţinut de platformă. El a menţionat că există suspiciuni şi pentru un atac cibernetic.

După blocaj, FNGCIMM a apelat la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) şi la Centrul Naţional Cyberint, structură aflată în coordonarea Serviciului Român de Informaţii (SRI). 

„Această aplicaţie este una transparentă şi acum se fac toate demersurile ca, în baza unui protocol de colaborare, să fie transferată către STS şi gestionată Cyberint, aflată în coordonarea SRI. Poate este greşeala noastră că nu am spus că această aplicaţie funcţionează ca un Registru electronic, în care microîntreprinderile se înregistrează, dosare sunt trimise către bănci. Băncile decide ce IMM-uri se califică pentru imprumuturile fără donândă şi trimit apoi cererea de creditare către FNGCIMM”, a precizat Nancu.

Peste 40.000 de intreprinderi mici si mijlocii sunt asteptate sa se inscrie in Programul guvernamental IMM Invest România. Potenţialii beneficiari îşi vor putea asigura lichidităţile pentru derularea activităţii curente sau pentru investiţii, prin accesarea de finanţări garantate.

Cele mai citite

Un român în vârstă de 28 de ani a fost găsit mor într-o piață publică din Genova

O descoperire tragică a avut loc vineri, în jurul orei 16:30, în Piazza Monte Santodin din cartierul Sestri Ponente din Genova, Italia. Cadavrul unui...

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...

Mașină făcută scrum pe Autostrada București – Pitești

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Giurgiu, un autoturism a fost cuprins de flăcări sâmbătă pe autostrada A1 București-Pitești, la kilometrul 34, pe sensul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă