8.6 C
București
luni, 18 octombrie 2021

Bulgaria mulțumește României pentru evacuarea unor cetățeni bulgari din Afganistan

Ministerul de Externe de la Sofia a transmis un mesaj Ministerului de Externe de la București în care a mulțumit României pentru evacuarea unor cetățeni bulgari din Afganistan, a anunțat, sâmbătă, 21 august 2021, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României.

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, de MAE, ministrul Bogdan Aurescu a avut o discuţie telefonică cu omologul său bulgar, Svetlan Stoev.

„Ministrul bulgar de externe a exprimat recunoştinţa şi a adresat mulţumirile sale deosebite ministrului de externe al României şi statului român pentru sprijinul acordat de ţara noastră prin evacuarea foarte recentă a cinci cetăţeni bulgari din Afganistan. Astfel, un cetăţean bulgar a fost evacuat din Kabul în dimineaţa zilei de 20 august, cu al doilea zbor al aeronavei militare româneşti de transport a Forţelor Aeriene Române, iar alţi patru cetăţeni bulgari au fost evacuaţi cu al treilea zbor al aeronavei, care i-a şi adus pe aceştia în cursul acestei zile la Bucureşti, împreună cu 15 cetăţeni români repatriaţi din Afganistan”, precizează comunicatul Ministerului Afacerilor Externe al României.

Ministerul Apărării Naționale (MApN) al României a anunțat că a trimis în Afganistan un avion de transport Hercules, având la bord și o echipă de militari români din Forțele pentru Operații Speciale (FOS), pentru a asigura recuperarea din Afganistan și aducerea în România a unor cetățeni români și de alte naționalități.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă

2 COMENTARII

  1. Un gest frumos din partea României pentru vecinul din Sud (DAR!, poate i-a amintit omologului sau bulgar SI de crimele si violurile bulgarilor _ împreuna cu germanii si turcii în W.W.1 când au ocupat România / Bucureștiul…)
    Știi…vorba ceia ; „te-am iertat dar n-am uitat”