10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalBulgaria a avut exporturi de arme în România de aproape 400 de...

Bulgaria a avut exporturi de arme în România de aproape 400 de milioane de euro

Bulgaria a avut exporturi de arme în România de aproape 400 de milioane de euro, pe parcursul anului 2022, anunță agenția de presă bulgară Novinite.

Această informație reiese dintr-o declarație făcută în Parlament de ministrul Economiei și Industriei, Nikola Stoyanov. Potrivit acestuia, în timpul guvernului anterior au fost permise exporturi de producție specială în România în valoare de 250 de milioane de euro. Apoi, în perioada actualului guvern de la Sofia, care este interimar, Bulgaria a avut exporturi de producție specială în România de 127 milioane de euro.

Știrea provenită din Bulgaria nu precizează ce produse militare a exportat Bulgaria în România. Discuția se poartă pornind de la controversa dacă Bulgaria a livrat sau nu arme în Ucraina.

Bulgaria a avut în total exporturi de arme de aproape 4 miliarde de euro

Bulgaria are acum un guvern interimar condus de premierul interimar Galab Donev. Fostul guvern, condus de premierul Kiril Petkov, a fost demis în iunie 2022. Până la data de 2 august 2022, Ministerul Economiei a fost condus de Korneliya Ninova, care era și vicepremier.

Exporturile totale de armament ale Bulgariei au depășit 2,3 miliarde de euro, în perioada ianuarie – august 2022. Din august până în prezent s-au mai realizat exporturi de armament de circa 1,4 miliarde de euro.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă