O şcoală din România, British School of Bucharest, primeşte, pentru a doua oară consecutiv, calificativul „Excelent”, conform standardelor britanice.
„Excelent” este cel mai înalt calificativ acordat de Inspectoratul Şcolilor Independente (ISI) din Marea Britanie.
ISI este instituţia care verifică cele mai prestigioase şcoli independente de zi şi cu internat din Marea Britanie şi din străinătate. Școala britanică din București a primit cele mai ridicate aprecieri atât pentru “calitatea actului de învăţare şi rezultatele elevilor”, cât şi pentru “calitatea dezvoltării personale a elevilor”. Puţine sunt şcolile din lume care reuşesc să primească “Excelent” la ambele categorii analizate.
British School of Bucharest respectă un curriculum britanic
Un studiu efectuat de US News & World Report a desemnat sistemul britanic de învăţământ, în 2019, drept cel mai bun din lume. El a fost urmat de cele din Statele Unite şi Canada. Mai mult decât atât, anul trecut Marea Britanie avea 4 universităţi în top 10 al celor mai bune de pe întreg globul.
“Scopul nostru este ca elevii care ne trec pragul să evolueze şi să se dezvolte astfel încât să ajungă adulţi plini de siguri pe ei şi pe capacităţile lor, capabili să facă faţă schimbărilor de orice fel, buni profesionişti, dar mai ales, mulţumiţi de propria persoană. Pentru ca asta să se întâmple îi încurajăm pe elevii noştri să fie activi la ore, nu să fie spectatori pasivi, să întrebe, să experimenteze, să fie capabili să ducă un proiect la bun sfârşit, dar şi să lucreze în grup. În plus, pe lângă materiile obişnuite, le oferim o gamă foarte generoasă de activităţi co-curriculare din care să aleagă, astfel încât să le fie mult mai uşor să-şi dezvolte abilităţile şi interesele şi să descopere unele noi”, a explicat Grant Gillies, directorul British School of Bucharest.
Absolvenţi ai acestei şcoli au fost admişi, în ultimii ani, la universităţi de prestigiu. Printre ele se numără Cambridge, Imperial College London, London School of Economics and Political Science, Oxford, UCLA, Toronto.
ISI este structura desemnată de Departamentul pentru educaţie din Marea Britanie pentru a verifica şcolile independente din Regat şi pe cele cu curriculum britanic din întreaga lume. Rolul inspectorilor este de a verifica şi recunoaşte practicile de excelenţă în educaţie. Inspectorii fac și recomandări menite să ajute şcolile să facă îmbunătăţiri în procesul educaţional.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!