9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiBreaking News. Adina Vălean a fost acceptată de Ursula von Der Leyen

Breaking News. Adina Vălean a fost acceptată de Ursula von Der Leyen

Marți seară, liderul grupului socialiștilor din Parlamentul European a avertizat-o pe Ursula von der Leyen că grupul va vota împotriva Comisiei Europene dacă nominalizarea României pentru postul de comisar european nu va fi femeie.

În acest moment, comisia von der Leyen e compusă din 15 bărbați și 11 femei. Premierul Ludovic Orban a trimis două propuneri pentru a ocupa această funcție : Adina Vălean și Siegfried Mureșan.Ursula von der Leyen a avut o întâlnire cu Adina Vălean imediat după ce a primit propunerea oficială din partea României.

Guvernul de la București s-a încadrat astfel în termenul scurt de până Miercuri, 7 noiembrie 2019 votarea noii comisii fiind prevăzută să aibă loc în sesiunea plenară de la Strasbourg, pe data de 27 noiembrie.

Ursula von der Leyen a promis Parlamentului European că va forma o Comisie cu un număr egal de femei și bărbați, dar a primit o lovitură după ce Franța l-a propus pe Thierry Breton în locul lui Sylvie Goulard, respinsă de eurodeputați dinc auza problemelor de integritate.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă