12.9 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSocialEvenimentBrașov: Numărul persoanelor care s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a...

Brașov: Numărul persoanelor care s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a crescut cu 40% în perioada sărbătorilor

Pe durata sărbătorilor de iarnă, numărul persoanelor care au solicitat asistență la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean (SCJU) Brașov a înregistrat o creștere de 40%, între 200 și aproape 300 de persoane, conform informațiilor furnizate de conducerea instituției sanitare în cursul zilei de vineri.

Conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean (SCJU) Brașov, Marius Leonte, Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) se confruntă cu o presiune semnificativ crescută, dat fiind faptul că nu există alte unități medicale multidisciplinare cu serviciu de urgență disponibile publicului.

“În aceste zile, la UPU, numărul prezentărilor a crescut cu 40% faţă de zilele normale, astfel încât şi timpul de aşteptare pentru urgenţele minore a crescut. Urgenţele majore reprezintă prioritate şi pentru acestea timpul de aşteptare nu a crescut. În momentul de faţă, nicio unitate medicală din Braşov multidisciplinară cu serviciu de urgenţă nu mai este accesibilă cetăţenilor şi, astfel, serviciul de urgenţă este supus unei presiuni crescute”, a precizat sursa citată.

Conform acesteia, din ziua de Ajun al Crăciunului, pe 24 decembrie şi până vineri, 28 decembrie, zilnic, la UPU s-au prezentat între 200 şi aproape 300 de persoane. Cele mai puţine – 194 – au ajuns la UPU pe 24 decembrie, iar cele mai multe – 281 – s-au prezentat joi, 27 decembrie, notează Agerpres.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă