5.4 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021

Botoşani: Aproximativ 25.000 de pachete de ţigări de contrabandă, descoperite la frontieră

Potrivit sursei citate, una dintre capturi a avut loc pe raza localităţii Sadoveni, după ce un poliţist de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Stânca a observat în apropierea malului râului Prut, un microbuz care staţiona în zonă. Până la sosirea unui echipaj operativ din cadrul sectorului, poliţistul de frontieră a monitorizat zona şi a observat că în microbuz sunt încărcate mai multe colete cu ţigări.

„În urma acţiunii a fost reţinut conducătorul auto, un tânăr de 21 de ani, cetăţean român, domiciliat în judeţul Botoşani, iar în microbuz poliţiştii de frontieră au descoperit 19 cutii cu ţigări. Totodată, în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 190.000 ţigarete (9.500 de pachete), în valoare totală de aproximativ 89.770 lei. Tânărul aflat la volanul microbuzului a declarat că a preluat ţigările de la malul râului Prut, unde au fost aduse de către doi cetăţeni moldoveni cu o ambarcaţiune”, se precizează în comunicat.

Totodată, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti au observat pe raza localităţii de frontieră Româneşti, mai multe persoane care transportau în spate colete voluminoase, dinspre malul râului Prut către interior.

„Deşi colegii noştri au efectuat somaţii legale de oprire, persoanele au abandonat coletele cu ţigări şi au fugit, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase nouă focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare. În zonă au fost descoperite abandonate zece colete cu ţigări. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 300.000 ţigarete (15.000 pachete), în valoare totală de aproximativ 142.410 lei’, se mai arată în comunicatul STPF.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar cercetările sunt continuate în cele două cauze sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat sub coordonarea procurorului de caz, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.

Ultima oră
Pe aceeași temă