20 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSocialEvenimentAvocatul firmei Flagas vine la Crevedia pentru a se întâlni cu proprietarii...

Avocatul firmei Flagas vine la Crevedia pentru a se întâlni cu proprietarii caselor distruse

Firma Flagas, cea care deținea depozitul GPL de la Crevedia, a anunțat că avocatul ei vine la Crevedia pentru a se întâlni cu localnicii ale căror case au fost distruse în urma exploziilor și a incendiului.

Avocatul firmei va fi prezent la sediul Primăriei comunei Crevedia în ziua de luni, 4 septembrie 2023, de la ora 14. La această întâlnire sunt așteptate și persoanele ale căror locuințe au fost distruse, a anunțat Primăria Crevedia.

Catastrofa de la Crevedia s-a produs în seara de 26 august 2023. În urma exploziilor și a incendiului au murit patru oameni iar alte câteva zeci de persoane sunt rănite. Dintre răniți, cei mai mulți sunt pompieri. De asemenea, printre răniți se numără doi polițiști și doi jandarmi.

În privința locuințelor distruse, firma Flagas a anunțat că are deja o înțelegere cu o firmă de construcții, care să refacă aceste locuințe. Administratorul firmei de construcții va fi alături de avocatul firmei Flagas, la întâlnirea din data de 4 septembrie 2023.

Firma Flagas are sediul central la Caracal (județul Olt). Obiectivul din Crevedia (județul Dâmbovița), unde s-au produs exploziile, era un punct de lucru al firmei Flagas.

Cu privire la exploziile și la incendiul care s-au produs la Crevedia, acum se desfășoară în paralel anchete ale IGSU, ale Parchetului General și ale DNA. IGSU a prezentat, la data de 3 septembrie, rezultatele preliminare ale anchetei sale. Se știe cu certitudine că, în anul 2020, în urma unui control inopinat, ISU Dâmbovița a retras autorizația de securitate la incendiu pentru stația GPL de la Crevedia. Ca urmare a retragerii autorizației la incendiu, stația GPL a fost, oficial, închisă, în toamna anului 2020. Ea a continuat să funcționeze, până în 2023, ca parcare pentru autovehiculele firmei Flagas, mai ales pentru autocisternele care transportă GPL.

Prima dintre exploziile care s-au produs la Crevedia, în seara de 26 august 2023, ar fi avut loc în momentul în care se transfera GPL între două autocisterne.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cu cât va crește salariul minim

Salariul minim brut va crește la 3700 de lei, anunță un articol publicat pe site-ul Termene.ro. Decizia privind creșterea salariului minim în România este reglementată...

Impactul jocurilor în mediul online asupra vieților noastre

În ultimii ani, lumea jocurilor online a cunoscut o expansiune rapidă, transformându-se într-un fenomen cultural care influențează numeroase aspecte ale vieții cotidiene. Aceste jocuri...

Tarom este salvat. Compania primește 100 de milioane de euro, aprobate de Comisia Europeană

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi validarea ajutorului de stat pentru compania aeriană Tarom. Este vorba de aproape 100 de milioane de euro, aprobaţi...
Ultima oră
Pe aceeași temă