5.3 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăSocialMeteoAvertizare de ceață, pentru mai multe județe

Avertizare de ceață, pentru mai multe județe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizări nowcasting Cod galben de ceaţă densă, valabile în zone din 10 judeţe situate în Transilvania şi Muntenia.

Potrivit meteorologilor, până la ora 9:00, în judeţele Argeş (Costeşti, Buzoeşti, Bârla, Slobozia, Ungheni, Stolnici, Lunca Corbului, Suseni, Căteasca, Răteşti, Recea, Rociu, Căldăraru, Miroşi, Negraşi, Hârseşti, Mozăceni, Popeşti, Izvoru, Ştefan cel Mare, Săpata, Teiu, Râca), Gorj (zona joasă), Olt, Dolj şi Teleorman se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii, local, sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Fenomene similare vor fi până la aceeaşi oră şi în zonele joase ale judeţelor Alba, Mureş, Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Sibiu. În plus, în judeţul Sibiu, condiţiile locale favorizează formarea gheţuşului.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Tot astăzi, ANM a emis o avertizare de vânt puternic pentru mai multe județe, în unele zone fiind anunțate rafale cu viteze de peste 100 kilometri pe oră.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă